McGuinness hisz Philben

A Busby-fiúk egyike, a Manchester United egykori menedzsere, Wilf McGuinness reméli, hogy Phil Jones építhet a szezon elején mutatott játékára, amivel bejátszotta magát David Moyes csapatába.


Jones eddig kilenc alkalommal volt kezdõ a United 13 idei találkozójából és lenyûgözõen játszott a közelmúltban, amikor végre kedvenc helyén, a védelem közepén szerepelt. Bár Wilf óvatos abból a tekintetbõl, hogy túl gyorsan, túl sokat várjon a termetes védõtõl, ám hiszi, hogy a United 4-esének minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy rendszeres kezdõ lehessen a Vörös Ördögöknél.

"Biztosan megvan benne az, ami a rendszeres szerepléshez kell és nagyon jól játszott eddig a szezonban" - mondta McGuinness a ManUtd.com-nak. "De egy valami nagyon fontos, az pedig az, hogy ne várjunk túl sokat tõle. Könnyû elfelejteni, hogy õ még mindig egy fiatal srác, aki még sokat javul játékosként."

Jones remekül helyettesítette a védelem tengelyében Rio Ferdinandot és Nemanja Vidic-et. Erõteljes játékstílusa és profi teljesítményei egy bizonyos Duncan Edwardra emlékeztetõek - leginkább Edwards korábbi csapattársa, Sir Bobby Charlton szerint.

 


McGuinness - aki maga is csapattársa volt az egyesek szerint minden idõk legnagyobb játékosának - szerint mindennemû összehasonlítás egyelõre korai, de elsimeri, van némi hasonlóság a fejlõdésükben.

"Mivel oly nagyra tartom, nálam senkit nem lehet Duncan Edwardshoz hasonlítani. De Phil hasonló korban van, mint Duncan volt, mikor a Unitedben kezdett játszani és mint Duncan, úgy õ is képes volt beverekedni magát az elsõ csapatba fiatal kora ellenére is."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!