Kölcsönlesen: Tunnicliffe célja

Ryan Tunnicliffe ismét megemlítette azon vágyát, hogy szeretne betörni a Manchester United elsõ csapatába, miután látja Adnan Januzaj idei lehetõségeit.


A 20 éves középpályás jelenleg az Ipswich Town csapatánál szerepel kölcsönben és már 12 mérkõzésen lépett pályára a Championshipben szereplõ együttesnél. Legutóbb a Bolton otthonában elért 1-1 során segítette csapatát.

A mérkõzés elõtt Tunnicliffe azon tervérõl beszélt, hogy néhány, 2011-ben Ifjúsági FA-kupát nyert csapattársával együtt berobbanna a Vörös Ördögök elsõ csapatába, lemásolva a híres, 92-es korosztály produkcióját.

"Volt körülbelül 8-9 angol játékos a (2011-es akadémiai) csapatban és legtöbbjük még mindig a klubnál van" - magyarázta Ryan. "A játékosok most csak arra várnak, hogy megkapják az esélyt, de nehéz a United elsõ csapatáig jutni, ráadásul sokan vagyunk fiatalok, akik egy hajóban evezünk."

"Csak ki kell várni az idõt és jó lenne, ha közülünk egy csoport véghez tudná ezt vinni, mint tette azt a 92-es generáció. Hagyomány a Unitednél az, hogy fiatalokra építenek - inkább kinevelik az akadémián, mint hogy vagyonokat költsenek fiatalokra."

"De ehhez ott kell lenniük a játékosoknak, erre jó példa Adnan Januzaj. Megkapta az esélyt, amit meg is ragadott. Õ egy nagyon jó játékos és megérdemli az esélyt azok után, hogy oly sokat dolgozott miközben csapattársak voltunk."

 


Tunnicliffe manchesteri csapattársa, Nick Powell szintén pályán volt a hétvégén, a Wigan csapata gólnélküli döntetlent játszott a Charlton Athletic ellen. Powell a bajnoki elõtt csütörtökön az Európa Ligába is játszott, akkor remek gólt szerzett a Rubin Kazan ellen.

Jesse Lingardnak gondjai vannak térdével, ezért kihagyta a Birmingham City 1-1-es döntetlennel záruló találkozóját a Derby County ellenében. Lee Clark, a birminghamiek menedzsere azonban reméli, hogy a fiatal támadó hétvégén már ismét bevethetõ lesz a Charltonnal vívott meccs során.

Marnick Vermijl ismét tagja volt az NEC csapatának, mely 2-1-re legyõzte a Heerenveen gárdáját, ezzel a sikerrel a nijmegeniek elmozdultak az utolsó helyrõl. Vermijl hat alkalommal játszott eddig ideiglenes együttesénél.

Angelo Henriquez már nyolcadik meccsét játszotta a Real Zaragoza csapatában, a Deportivo Alaves elleni bajnokin 2-2-es döntetlen született, míg Davide Petrucci a padról állt be a Royal Antwerpbe, de csapata hazai pályán 2-0-ra kikapott a Boussu Dour Borinage-tõl.

Végezetül néhány szó Bebérõl, aki csütörtökön szerepelt a Pacos de Ferreirában, mely 2-0-ás vereséget szenvedett EL mérkõzésen a Dnipro Dnipropetrovsktól. A Vörös Ördögök támadója reméli, hogy ma este a Vitoria Guimaraes ellen is bizonyíthat. 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!