Higginbotham: A fiatalok készen állnak

Danny Higginbotham szerint a Ligakupa jó lehetõséget kínálhat David Moyes számára, hogy egyre több fiatal bizonyíthasson a Manchester Unitedben.


A Liverpool elõzõ fordulóbeli legyõzését követõen a skót menedzser minden bizonnyal eltökélt lesz, hogy továbbjussanak a Norwich City ellen, ennek elérésére pedig számos opciója kínálkozik, mivel kerete számos tagja várja a lehetõséget, hogy bizonyíthasson.

 

Miután a MUTV szakkommentátoraként közelrõl láthatja a Vörös Ördögök U21-es együttesét, az egykori United játékos Higginbotham egyértelmûen úgy érzi, a klub falai között tagadhatatlanul megvan a tehetség, ha Moyes úgy dönt ma este, hogy a Kanárik ellen vegyítené a fiatalságot a tapasztalattal kezdõcsapata összeállításakor.

 

"Az a helyzet a Manchester Unitednél, hogy minden fronton érdekeltek, és mindenhol gyõzni akarnak" - kezdte a jelenleg a Chester együttesében levezetõ egykori védõ.

 

"És szerintem ez alól a kupák sem kivételek."

 

"Ez fantasztikus, és pontosan erre van szükség. Ahogy szurkolóként visszaemlékszem, soha nem becsülték alá a kupaküzdelmeket, és mindig a legmegfelelõbb módon kezelték õket. Ne nézzenek butának, tudom, hogy Sir Alex sokszor a fiataljait játszatta, de ez se volt véletlen. Csak olyanokat rakott be a csapatába, akikrõl tudta, hogy képesek lesznek ilyen szinten bizonytani, vagy meg akarta nézni, hogy képesek-e erre."

 

"Amikor itt játszottam, az Aston Villa ellen pályára léptem a Ligakupában, de Dion Dublin, akit azóta nagyon jól megismertem, kitett az oldalvonalon túlra, és le kellett, hogy cseréljenek."

 

"Néhány héttel ezt követõen újra a kezdõcsapatban kaphattam helyet, úgyhogy Sir Alex volt az, aki mert a fiatalokhoz nyúlni. Ugyanerrõl tett tanúbizonyságot David Moyes is az Evertonnál, õt nem érdekelte a játékosok életkora. Ha elég jó voltál, akkor õ hajlandó volt lehetõséget adni."

 

 

Higginbotham szerint Adnan Januzaj integrálódása a csapatba tökéletes példa arra, hogy az új menedzser mennyire hisz a fiatal játékosokban.

 

"Az emberek azt mondták, hogy a klub nyomás alatt van, ami szerintem hülyeség volt egyébként, erre jött Adnan, és hihetetlen teljesítménnyel rukkolt elõ" - tette hozzá.

 

"Ha elég jó vagy, akkor lehetõséget fogsz kapni, legyen az a kupában, vagy a bajnokságban. Csak David Moyeson múlik a döntés."

 

"Engem teljesen lenyûgöztek az U-21-esek. Láttam a Bolton elleni mérkõzést, ahol a csapat 4-0-s gyõzelme alkalmával játszott Wilfried Zaha és Adnan Januzaj is, de bizarr módon az Everton elleni gólnélküli döntetlent jobban élveztem. Õk mindig tipikus Manchester United fiatalok - labdabiztosak és imádnak támadni. Van néhány remek, a klub kötelékeibõl kikerülõ játékos, ez pedig mindig is így volt, úgyhogy öröm látni, hogy ez nem változott."

 

"Manapság ez már sokkal nehezebb dolog a klubokra nehezedõ nyomás miatt, de a fiatalok mély vízbe dobása olyan dolog, amelytõl a Manchester Unitednél soha nem tartottak. Elég csak visszamennünk az 1992-es aranygenerációig, amely egyébként szerintem még egyszer nem fog elõfordulni, ahol hihetetlen, hogy egy adott korosztályból mennyi tehetséges játékos bontakozott ki."

 

"Nagyszerû dolog minden fiatal számára, hogy a klub méretei ellenére tudhatják, hogy ha elég jók, akkor bizonyítási lehetõséget kaphatnak. A Unitednél mindig is megvolt annak a tradíciója, hogy saját maguk nevelik ki a játékosokat, gondoljunk csak a Busby Bébikre, amit a szurkolók nagyon szeretnek. A jelenlegi menedzser filozófiája ehhez nagyon illeszkedik - már ezt alkalmazta az Evertonnál is, itt pedig Januzaj erre a legjobb példa."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!