Itt élnek közöttünk...

Olvashatjuk a fenti mondatot horror vagy a sci-fi filmek bevezetõjében. És, hogy hogyan függ ez össze a futballal?


A  2014-es labdarúgó-világbajnokság egyik helyszínén múlt vasárnap, Rio de Janeiróban döbbentette meg a közönséget egy különleges invázió. A város egyik jelképének számító Cukorsüveg-hegyen ugyanis rejtélyes jelkép jelent meg sötétedés után, majd egy, a Twitteren használatos „hashtag” jelent meg a hegyen: #winnertakesearth felirattal (szabad fordításban: a gyõztes uralja a világot).

 

 

Másnap reggelre az angliai utánpótlásfutball fellegvárában, Hackney Marshesban az egyik futballpályán felülnézetbõl a fent említett szimbólum volt látható, közepén pedig egy 3 méteres nagy gömb állt. A pályakomplexumban még további 2000 kisebb labdát szórtak szét - mindegyiken ugyanezzel a jellel. Egy 74 éves úriember, aki éppen a kutyáját sétáltatta arra, a következõképpen nyilatkozott: "Sok éve járok erre, de ilyennel még nem találkoztam. Nagyon bizarr volt."
 
A következõ helyszín New Yorkban volt, ahol a Times Square-en jelent meg a logó. A reklámtáblák villódzni kezdtek, majd megjelent rajtuk a titokzatos szimbólum, és a már említett hashtag. 
 
 
Elérkezett a hétvége, és több európai országban folytatódott a lelátók közönségét megdöbbentõ és egyben félelmet keltõ invázió. Szombat este a Bayern München-Hertha Berlin mérkõzésen tizenegy, tetõtõl talpig fekete ruhába öltözött férfi jelent meg a lelátón. 
 
 
Az egyik drukker szerint: "Nnagyon sokáig mozdulatlanul ültek, aztán különös, összehangolt mozdulatokat tettek, majd több alkalommal egyszerre, felemelt kezekkel felálltak és visszaültek. Senki sem értette mit akarnak, egyesek nevettek, mások megijedtek."
 
A mérkõzést egyébként a német legenda, Franz Beckenbauer is megtekintette, és egy fényképen együtt szerepel az egyik fekete ruhás alakkal.
 
Vasárnap Londonban is hasonló eseményrõl számoltak be a Chelsea-Manchester City rangadót követõen. Az "idegenek" ugyanúgy viselkedtek, mint Münchenben.
 
 
"Voltak már fura nézõk Chelsea meccseken, egyszer egy fickó fogat mosott a kispadok mögött. Ehhez foghatót azonban még nem láttam" - mondta egy szurkoló. 
 
Ezzel szinte teljesen egyszerre Torinóban, a Juventus-Genoa találkozón is jelen volt 11 hasonló alak, akik "#winnertakesearth" felirattal ellátott transzparenseket is a magasba tartottak. Az egyik Juve drukker elmondása szerint szurkolótársa falfehér arccal figyelmeztette õt a furcsa teremtményekre.
 
Egyelõre rejtély, hogy kik lehetnek és mit akarnak, de egyes vélemények szerint puszta marketing fogásról van szó. Szerinted mi lehet a háttérben?
 
Források: Metro co.uk, Goal.com, rangado.hu
 


hashslush.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!