Pallister: A Vörös Örödögök tudják kezelni az Arsenalt

Gary Pallister hiszi, hogy a Manchester United képes lesz kezelni azt a nyomást, amely azzal jár együtt, hogy a bajnoki listavezetõ Arsenal ellen lépnek pályára vasárnap az Old Traffordon.


A Premier League címvédõje nyolc pontos lemaradásban van a jelenleg listavezetõ Arsenal mögött, és az egykori United játékos úgy érzi, egy esetleges gyõzelem Arsene Wenger fiai felett sokat jelentene a csapatnak hátrányuk lefaragása kapcsán.

 

"Azt hiszem, hogy még csak az út közepén járunk" - ismerte el az egykori védõ.

 

"Ettõl nem szabad elvonatkoztatnunk. Volt néhány csalódást keltõ esemény, de emellett néhány remek produkciót is láthattunk a csapattól. Remélhetõleg az elmúlt mérkõzéseken egy kicsit sikerült visszakapaszkodnunk oda, ahova tartozunk, és ez döntõ jelentõségû lesz a csapat szempontjából."

 

"De vasárnap nagy erõpróba elõtt áll a csapat. Az Arsenal csapata fantasztikusan kezdte a szezont, magabiztos és stílusos játékkal elõrukkolva. Továbbra is vannak, akik lebecsülik a teljesítményüket, és azt gondolják, hogy nem elég jók ahhoz, hogy bajnokságot nyerjenek, de nem hiszem, hogy az Arsenal túlzottan messze lenne ettõl a szinttõl."

 

"Szerintem õk egy fantasztikus csapatot képeznek, úgyhogy vasárnap szerintem kiélezett küzdelemnek lehetünk szemtanúi. Ez az összecsapás majd sokkal többet el fog árulni azt illetõen, hogy a Manchester United hol is tart ebben a szezonban."

 

Amikor a londoniak legfõbb veszélyforrásainak feltérképezésére kérték, Pallister egyértelmûvé tette, hogy szerinte Wenger hihetetlen támadószekcióval rendelkezik.

 

 

"Ott van Özil, Cazorla, Oxlade-Chamberlain, Wilshere és Ramsey" - tette hozzá.

 

"Giroud is parádés formában játszik. Az Arsenalban hihetetlen támadószellem lakozik, és nem érdemtelenül vezetik a bajnokságot. Jelenleg õk játsszák a legjobb futballt, és szerintem most nagyon sokan hajlandóak lennének fizetni azért, hogy élõben láthassák õket játszani. Sallangmentesen, fesztelenül és nagyon energikusan játszanak. Az Arsenal pontosan azt a szórakoztató futballt játssza most, amelyet Arsene Wenger már évek óta szeretne játszatni a csapattal, és ami sokaknak örömet okoz."

 

"Nagy mérkõzés lesz ez a United számára, és most majd meglátjuk, hogy a csapat mit tanult a szezon elsõ részébõl. Nem éppen sikerült jól a kezdés, de mostanra kezdünk formába lendülni. Ha veszítenénk, szerintem az nagyon nehézzé tenné a dolgunkat. Az Arsenal akkor már 11 ponttal vezetne, azt pedig mindenki beláthatja, hogy eltartana egy ideig, mire ezt a különbséget sikerülhetne egyáltalán ledolgoznia a csapatnak az Arsenallal szemben."

 

"Szerintem az Arsenal is érezni fogja, hogy a korábbiaknál ez egy nagyobb összecsapás lesz a United szempontjából, a nyomás pedig a mi vállunkat nyomja majd. De ezek a játékosok pontosan tudják, hogy milyen választ kell adniuk az ilyen helyzetekre, ugyanis már számtalanszor mentek át hasonló eseményeken, és tudják, hogy mi a teendõ egy ilyen típusú mérkõzésen. A United tudja, hogy rajtuk a nyomás, és csak a gyõzelem elfogadható számukra, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy készen fognak állni, és már alig várom, hogy belevágjunk a mérkõzésbe."

 

Pallister úgy érzi, a média részérõl nagy volt a várakozás, hogy Sir Alex Ferguson visszavonulásával majd csökken a csapat karizmája, azonban úgy érzi, David Moyes kinevezésével biztosított, hogy a klub folytatja hagyományait, ami a trófeákért való folyamatos harcot illeti.

 

"Nos, az egyértelmû volt, hogy mindenki titkon abban reménykedett, a csapat beragad majd a rajtnál. Már hosszú ideje abban reménykedtek, hogy a United ideje hamarosan lejár. A menedzser 26 év után távozott a csapat élérõl, új ember ül a kispadon, minden nagyító alatt van és mindenki csak a hibákat keresi."

 

"Csalódást keltõ, hogy mennyi pontot hullajtott a csapat, de mindig is tudtuk, hogy a Liverpool, a Chelsea és a Manchester City elleni szezonrajt nem lesz könnyû, fõleg, hogy ebbõl két mérkõzést idegenben játszottunk. Ilyenkor, amikor benne van a pakliban a vereség, nehéz lendületbe kerülni. A West Brom elleni vereséggel azonban nem számoltunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!