Cole: Robin joggal ünnepelt

A Manchester United legendás játékosa Andy Cole szerint Robin van Persienek joga volt megünnepelni gyõzelmet jelentõ gólját, volt klubja ellen.


Az elõzõ szezonban a holland csatár  sem az Old Traffordon sem az Emiratesben szerzett góljait nem ünnepelte meg, ezzel jelezve tiszteletét volt csapata,  Wenger és az Arsenal rajongói felé.

 

Azonban vasárnap a 27. percben a Vörös Ördögök csatára, társaival felhõtlenül ünnepelte gyõzelmet jelentõ találatát az Álmok színházában. Cole, aki 121 gólt szerzet 275 szerepelése alatt a Vörös Ördögök színeiben úgy érzi,  van Persie  joggal  élvezte a dicsõség pillanatát az Old Traffordon.

 
"Azt hiszem joga van kifejezni az örömét minden egyes góljánál. Õ már a Manchester United futballistája és a Vörös Ördögök sikereiért harcol."
 
"Az elmúlt szezonban rendkívül tisztelettudóan viselkedett volt klubjával, de ebben a szezonban teljesen természetes, hogy a társaival együtt ünnepel. Õ egy csatár, az a dolga, hogy gólokat szerezzen. Ha ez sikerül, miért ne ünnepelhetne, mint bárki más?"
 
Van Persiet csatártársa Wayne Rooney segítette góljához, akit a mérkõzést követõen a meccs emberének szavaztak meg a szurkolók. Ami szintén bizonyítja, hogy Wayne az egyik legjobb játékosa az angol és az európai futballnak egyaránt.  Colet, mint a poszt szakértõjét, aki hasonlóan sikeres párost alkotott egykori társával  Dwight Yorke-kal  lenyûgözi a Van Persie-Rooney duó.
 
 
"Boldog vagyok, ha együtt látom õket játszani, õk mindketten kiváló futballisták" - magyarázta Andy. 
 
"Igazából a szezon végén lehet kimondani, hogy egy  csatárpáros jól mûködött vagy sem. Ha a United tavaly megnyerte a címet, akkor Robin és Wayne tökéletes párost alkotnak. De ez nem az egyéni, vagy az õ partneri dicsõségük, hanem mindig a csapat egészének köszönhetõ."
 
Miután a Vörös Ördögök vasárnap legyõzték az Ágyúsokat, Cole optimista és a United lendületét jól ismerve, és képesnek tartja õket, hogy átvegyék az irányítást az idei rendkívül nyitott versenyben.
 
 "Minden bizonnyal pozitív hatással van ez a gyõzelem a srácokra, remélhetõleg mostantól a szezon végéig teljes gõzzel mennek elõre, és megnyernek annyi meccset amennyit csak lehet. "
 
"A bajnokság rendkívül nyitott idén. Hihetetlen meglepõ eredmények születtek, érdekesen alakult a tabella. Mi megcsináltuk vasárnap, de többiek nem és ez  egycsapásra megváltoztatott mindent." 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!