A legjobb védések: Stepney

A ManUtd.com a Kapusok Hete keretében bemutatja a Unitedben látott legjobb védéseket, folytatva Alex Stepney különleges védésével, amit 1968-ban, az Európa Kupa döntõjében mutatott be.


Talán az egyik leghíresebb védés amit egy United kapustól láthattunk, az Alex Stepney védése volt amikor az utolsó leheletével akadályozta meg Eusébiót a gólszerzésben, ezzel biztosítva a Vörös Ördögök elsõ Európa Kupa gyõzelmét. 1-1-es állásnál, amikor már csak másodpercek voltak hátra a mérkõzésbõl, a portugál legenda keresztül száguldott a pályán, egyenesen a kapu irányába, majd eleresztett egy lövést aminek az erejét Stepney valahogy a testének a közepsõ részével elnyelt mielõtt földet ért volna.

 
"Ennél jobbkor nem is jöhet egy ilyen kaliberû védés, mint ami nekem összejött Eusébióval szemben a Wembley-ben" - mondta Stepney.
 
 
"A Benfica 10 perccel a vége elõtt egyenlíteni tudott, és tudtam, hogy már nincs sok hátra. Akkoriban nem volt óra a pályán, ezért a kispadra kellett támaszkodnunk, ha az idõre voltunk kíváncsiak. A fû a Wembley-ben lelassította a labdát, ezért a másodperc tört része alatt felfogtam, hogy biztos nem fogja tudni átemelni felettem a labdát. Tettem egy pár lépést hátrafelé ami lehetõvé tette, hogy felálljak és lehetõségem legyen reagálni ha lõni fog. Az nyûgözte le a legtöbb embert, hogy megtudtam tartani a labdát. Eusébió nagyszerû ember volt, ezért odajött hozzám, és megtapsolta a védésemet. Ha belõtte volna, akkor már nem tudtunk volna felállni."
 
Stepney fent említett hõstette után következett a hosszabbítás, aminek az ideje alatt George Best, Brian Kidd és Bobby Charlton is betalált az ellenfél hálójába, ezzel zárva a United történetének egyik legdicsõbb fejezetét.
 
Alex Stepney védésérõl a videót erre a linkre kattintva lehet megnézni.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!