Moran: A szurkolók hisznek Moyesban

A Manchester United egykori középsõ védõje, Kevin Moran úgy érzi, a klub szurkolói elismerést érdemelnek, amiért egyre nagyobb hanggal állnak ki az új menedzser, David Moyes mellett.


Az Old Traffordon tett egy évtizednyi szolgálatai során a klub színeiben majdnem 300 mérkõzést lejátszó egykori ír játékos személyesen tekintette meg a helyszínen az Arsenal elleni hazai mérkõzést, és teljesen lenyûgözte, hogy a szurkolók mennyire támogatják Sir Alex Ferguson utódját. Külsõ szemlélõként elsõ kézbõl láthatta, hogy a lelátóról milyen bizalom áradt az új menedzser felé.

 

"Mindig is nehéz feladat volt a beileszkedés egy új menedzser számára, és hogy lerakja a saját névjegyét az adott szituációban" - kezdte Moran a Manutd.com-nak.

 

"El kell árulnom, hogy éreztem egy bizonyos dolgot az Arsenal elleni mérkõzés során, méghozzá azt, hogy a közönség Moyes mögött áll. Fantasztikus volt a szurkolásuk. Szerintem az egész stadion tõlük zengett. És nem csak akkor, amikor sikerült gólt szereznünk, vagy amikor a hármas sípszót követõen a gyõzelmet ünnepelték. Ez megmutatta, hogy mennyire jók is a United szurkolói."

 

"Õk tényleg hajlandóak odaállni David Moyes mögé, és azt mondani, 'Te vagy a mi menedzserünk, és mi pedig támogatunk téged'. A szurkolók belátták, hogy az elõzõ menedzser hosszú életûsége a kispadon mennyire fontos volt a klub sikereit illetõen. Nem kétséges, hogy hisznek Moyesban, és ez több annál, mint hogy adnak neki egy esélyt."

 

 

Moran, aki kétszer diadalmaskodott a klubbal az FA kupában a 80-as években, hiszi, hogy a legutóbbi fordulóban aratott 1-0-s gyõzelmük kulcsfontosságú lehet a bajnoki cím szempontjából.

 

"Hatalmas eredményt sikerült elérni az Arsenal ellen" - tette hozzá.

 

"Sokkal jobb mérkõzésre számítottam, mint amilyet láthattunk, de a legfontosabb dolog az volt, hogy otthon tartsuk a három pontot. Láttam az Arsenal idegenbeli mérkõzését a Borussia Dortmund ellen, és azt gondolom, hogy azon a mérkõzésen különösen jól játszottak. Egyáltalán nem játszottak ennyire jól az Old Traffordon, de ezért a United érdemel dicséretet."

 

"Sikerült gólt szereznünk, ezt követõen pedig jól álltuk a sarat. Még ha nem is volt sok lehetõsége egyik csapatnak se, akkor is a három pont megszerzése volt a legfontosabb. Ez egyértelmûen visszahozott minket a bajnoki versenyfutásba, nem mintha korábban ne lettünk volna ott az esélyesek között, mert ilyen korán még bármi megtörténhet. Mindazonáltal senki nem akar veszíteni sehol se, fõleg az Arsenal nem. Ha 11 pontos hátrányba kerültünk volna, az már lehet, hogy túl sok lett volna."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!