Moyes: Folytassa Giggs!

David Moyes nem hiszi, hogy Ryan Giggs készen állna a visszavonulásra, és szerinte a Manchester United legendája a Premier League valaha volt legnagyszerûbb futballistája.


Giggs jövõ héten pénteken ünnepli 40. születésnapját, azonban a walesi játékos még mindig fontos része a Manchester United keretének, még úgy is, hogy a nyáron elvállalta, hogy edzõként segíti a Sir Alex Ferguson utódjaként a csapat kispadjára kerülõ David Moyes stábjának munkáját.

 

A középpályás, aki 952. alkalommal léphet pályára vasárnap hivatalos tétmérkõzésen a Vörös Ördögök színeiben szülõvárosa csapata, a Cardiff City ellen, lenyûgözte teljesítményével Moyes-t, mióta a skót menedzser átvette a csapat irányítását az Old Traffordon.

 

Moyes elfogulatlannak tûnt azt illetõen, hogy Giggs képes lehet-e a következõ szezonban is a manchesterieket erõsíteni, és csakis dicsérõ szavakkal tudta illetni erõfeszítéseit, amelyet a Premier League bajnoki címvédõ csapatáért tett.

 

"Õ egy különleges példány, egy hihetetlenül fitt ember" - idézi Moyes szavait a The Observer.

 

"Számos kimagasló képességû játékos játszott már a Premier Leagueben, de képességei, és a bajnokságban eltöltött hihetetlen hosszú ideje miatt Ryan csak a legjobbak között kaphat helyet. Ha kiírnánk egy szavazást a játékosok között, meglepõdnék, ha nem Ryan lenne a legjobb mind közül."

 

"Azzal, hogy közelrõl láthatom, illetve együtt dolgozhatok vele, el se tudom képzelni, hogy menyire jó lehetett, amikor a csúcson volt. Bizonyos szempontból csodálom, hogy ahogy idõsödött, úgy még jobbá vált, mert azóta egyre inkább átlátja a játék bizonyos elemeit, keresi az összefüggéseket."

 

"Ez nagyszerû számunkra, mert õ olyasvalaki, aki bármikor rendelkezésre áll, és megfelelõ erõnléti állapotban van. Középpályásként, a csatár mögött, a szélen, és szinte bárhol tudjuk õt használni az intelligenciájának köszönhetõen."

 

 

"Ryan tudja, hogy az õ korában már nem fog minden mérkõzésen játszani, de õ ezt elfogadja. Megtette az elsõ lépését az edzõsködés és a menedzserség felé, és néha ha már eljutsz idáig, akkor könnyebben hozod meg a döntést, hogy már elég volt az aktív játékból."

 

"De Ryan nem úgy tûnik, mint aki már eljutott erre a pontra, úgyhogy ki tudja? 40 évesnek se tûnik."

 

"Úgy éreztem a szezon kezdetén, hogy a tapasztalata, és már még csak akkor kezdtem a csapatnál, szükségem van rá, de az edzéseken is jól munkát végez, úgy tûnik jó formában van, és remekül játszik."

 

"Csak az edzéseken is elég megnézni õt ahhoz, hogy tudd, hihetetlen játékos. Teljesen elhûlök attól, amit néha látok tõle."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!