Elhunyt Bill Foulkes

A Manchester United nagy szomorúsággal jelenti be, hogy 81 éves korában elhunyt a legendás belsõ védõ, Bill Foulkes.


Foulkes 1950-ben csatlakozott a klubhoz és két évvel késõbb mutatkozott be a felnõtt csapatban a Liverpool ellen. A St Helens-ben született belsõ védõ túlélte a müncheni tragédiát, 18 szezont töltött az Old Traffordon, ezalatt 688 találkozón lépett pályára a United színeiben. Csak három játékos van, akik nála többször szerepeltek a csapatban - Ryan Giggs, Sir Bobby Charlton és Paul Scholes.

Úgy ismerték õt, mint aki egy sziklaszilárd pillére Sir Matt Busby által felépített csapatoknak. Foulkes négyszer nyert bajnoki címet, nyert FA-kupát és BEK-et is. Kevés olyan játékos van a klub történelmében, aki nála kiválóbban szolgálta volna a Unitedet.

 


"Bill egy óriási személyisége volt a Manchester United háború utáni történelmének. Nagyon jóindulatú ember volt, akivel volt szerencsém találkozni néhány alkalommal, ideértve a legemlékezetesebbet Moszkvában a Bajnokok Ligája döntõjében, ahol csapattársai is ott voltak 50 évvel müncheni hõstetteik után" - nyilatkozta Ed Woodward, miután közölte a szomorú hírt.

"Bill hozzájárulását közel 700 mérkõzésen és majd 20 éven át soha nem felejtjük el. Mindenki a klubnál - igazgatók, játékosok, a stáb és a szurkolók - Bill családjával van ezekben az idõkben!"

 

Foulkes 1932. január 5-én született, 1950. március 1-én csatlakozott a Vörös Ördögökhöz, 1952 december 13-án, egy Liverpool elleni mérkõzésen mutatkozott be. 688 mérkõzése alatt 9 gólt szerzett.

 

Nyugodjék békében!
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!