Sir Alex tiszteleg Foulkes elõtt

Sir Alex Ferguson tiszteletét fejezte ki a Manchester United legendája, Bill Foulkes iránt, aki ma a kora reggeli órákban távozott el közülünk.


A United korábbi menedzser, mostani igazgatója és nagykövete elmondta, épp tegnap beszélgetett Sir Bobby Charltonnal az egykori védõrõl.

"Nagyon szomorú vagyok a hír hallatán" - mondta Sir Alex a ManUtd.com-nak. "Tegnap, mikor mentünk le Cardiffba, Bobby-val épp Billrõl beszélgettünk. Egy nagyon kedves ember volt és egy nagyszerû alkalmazottja a klubnak."

"Mikor menedzserré váltam itt, Bill Norvégiában dolgozott és sokszor hozott át játékosokat, hogy a Cliffen edzenek. Sokszor jött át edzésekre és ezáltal sikerült nagyon jól megismernem õt. Egy nagyon rendes és csendes embernek ismerte mindenki."

A szénbányák mélyérõl a Uniteddel az európai labdarúgás csúcsáig emelkedve, átélve a müncheni tragédiát és zûrzavart, Bill neve örökké kõbe vésõdött a Vörös Ördögök történelmében.

 


A védõ kevesebb, mint két héttel a müncheni katasztrófát követõen csapatkapitányként vezetett ki a pályára egy sebtében összeállított manchesteri csapatot és Sir Alex elmondta, ez a bátorság jelzõfénnyé tette õt a United legsötétebb óráiban.

"Életének története teljesen hihetetlen és biztosította helyét a történelmünkben lejátszott mérkõzéseivel, ahogyan teljesített, különösen a müncheni légikatasztrófa utóhatásában."

"Amin keresztülment, majd ahogy néhány héttel késõbb neki és Harry Greggnek sikerült teljesíteniük, vezetve a fiatal srácokat a Sheffield Wednesday ellen - és megnyerni a találkozót - az teljesen hihetetlen volt. Õ egy kivételes ember volt."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!