Giggs érdem alapján játszik

A Manchester United egykori védõje, Gary Pallister úgy gondolja, hogy Ryan Giggs érdem alapján játszik még mindig a klubban, nem pedig egyesek érzelmei vagy véleményei miatt.


Giggs továbbra is a csapat része az új menedzser, David Moyes alatt, ez pedig Pallister szerint jól bizonyítja, hogy mennyit is ér az egykori walesi válogatott. Mivel ma ünnepli a negyvenedik születésnapját úgy tûnik, hogy egyesek arra szavaznak, hogy már nem fogja folytatni az aktív labdarúgást a szezon vége után.

 
"Itt van az ideje, hogy Giggs visszavonuljon - miatta nem férnek be a fiatalok a csapatba!" - viccelõdött Pallister, aki egykor még Ryannel együtt lett díjazva, aki akkor Az év fiatal játékosa díjat vette át az 1992-es PFA Awards díjátadón.
 
"Mit lehet mondani? Egyszerûen imádom nézni a játékát. Hét évet játszottam együtt vele, és láthattam ahogy egyre érettebb lesz és azzá a játékossá válik akit ma láthatunk. Még mindig befolyásolni tudja a mérkõzéseket. Egyesek azt mondják, hogy már 40 éves, de nem kell foglalkozni a korával, azt kell megnézni, hogy mit csinál a pályán."
 
 
"Még mindig hozzátud adni valamit a játékhoz, és még mindig használható a középpálya bal oldalán, de akár a közepén is. Nem fog már annyi meccset játszani mint a többiek, de amikor játszik, akkor olyan jó erõben van, hogy nagyon sokat hozzátesz a csapathoz. Láthatjuk, hogy David Moyes is számít rá, és itt nem szimpátiáról van szó. Azért játszatja, mert fontos szerepet tud ellátni a csapatban."
 
Az egykori középhátvéd arról is beszélt, hogy milyen volt amikor elõször látta az iskolás szupersztárt, nem sokkal azután, hogy 1989-ben átigazolt a Vörös Ördögökhöz a Middlesbrough-ból.
 
"Tizenöt évesen láttam elõszõr, amikor még Ryan Wilsonnak hívták" - emlékezett vissza. "Paul Ince társaságában elmentem megnézni az utánpótlás csapat meccsét, ugyanis akkor írtunk alá a klubhoz és egy hotelben tartózkodtunk."
 
 
"Elmentünk az Old Traffordra és leültünk a menedzserrel. Odafordult hozzánk majd ezt mondta: " Ma este, a bal szélen egy Ryan Wilson nevû srác fog játszani, és sztár fog lenni belõle."
 
"Azt gondoltam: 'Ez egy elég merész kijelentés, öreg.' Itt volt ez a 15 éves cingár gyerek aki 16 és 17 évesek között rohangált és iszonyatosan jó volt. A menedzsernek egyértelmûen igaza volt, ugyanis Giggs tényleg sztár lett és az egyik legjobb játékos aki valaha magára öltötte a Manchester United mezét."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!