Giggs: Az életkor csak egy szám

Ryan Giggs, a Manchester United ma 40. születésnapját ünneplõ élõ legendája visszautasította az életkor fontosságát karriere szempontjából.


A walesi szélsõ pénteken töltötte be 40. életévét, mégis fontos része a Manchester United mai keretének, még úgy is, hogy a nyártól David Moyes kérésére már edzõi feladatokat is ellát a háttérstábban.

 

Elõbbi bizonyítékaként a hét közben a csapat középpályáján brillírozott a Bayer Leverkusen ellen fölényesen, 5-0-ra megnyert Bajnokok Ligája csoportmérkõzésen, amely megmutatta, hogy Giggs miként fejlõdött játékosként, mióta üstökösként feltûnt a 90-es évek elején, mint fürgelábú szélsõ.

 

Giggs nem hiszi, hogy életkorának gondolkodásra kellene bírnia visszavonulását illetõen, és továbbra is az az elsõ számú célja, hogy pozitív hatással tudjon lenne teljesítményével a Manchester United játékára.

 

"Van egy bizonyos negatív diszkrimináció az életkorom miatt, de megbirkózom ezzel a kihívással" - kezdte Giggs.

 

"Tudni fogom magamról, hogy mikor jött el az idõ."

 

"Meg kell birkózni az olyan dolgokkal, mint hogy az emberek azt mondják, 'A lábai már nem a régiek, nem kellene a csapatban lennie, mert már túl öreg'."

 

"De voltak rossz mérkõzéseim 19, 20 vagy 25 éves koromban is, valószínûleg még több is, mint most. Ilyen esetben azt kell mérlegelned, hogy még tudsz-e hatékonyan segíteni a csapatodnak, jól tusz-e még teljesíteni és a menedzser is hajlandó-e téged a csapatba tennei?"

 

 

Mint ahogy az utóbbi években mindig, ezúttal is sok szó esik arról, vajon kap-e újabb egy éves szerzõdést Ryan Giggs a Manchester Unitednél, aki egyébként elismeri, hogy valószínûleg már nem lenne a pályán, ha bármikor is másik klubhoz igazolt volna.

 

"Ha távoztam volna a klubtól, mára már befejeztem volna" - tette hozzá.

 

"Szerencsésnek mondhatom magam, hogy egész pályafutásom során egy klubnál játszottam, ahol mindig remek játékosok vettek körül. Emellett pedig volt egy jó menedzserem is. Odafigyelek magamra, és megpróbálok mindennap a lehetõ legmaximálisabb erõbedobással edzeni, hogy bekerülhessek a csapatba. Kiélvezem, amennyire csak lehet, és természetesen megpróbálok jól teljesíteni a csapatban."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!