Round emlékszik Giggs cseleire

Steven Round visszaemlékezett azokra a forró pillanatokra, mikor még a Manchester United legendája, Ryan Giggs iskolás volt.


Az egykori Derby County védõ, aki az Evertontól költözött az Old Traffordra David Moyesszal a nyáron, élvezi a munkát a walesi játékossal és megállapította, hogy könnyebb megtalálni, mint, hogy megpróbáljanak valakit kijelölni az Angol futball történetének legdekoratívabb játékosa címére.

"Semmit sem kell mondanom Ryan Giggs-rõl, mondta a 'Vörösök' vezetõhelyettese. "Õ egy fenomenális játékos.

"Igazából játszottam ellene a tartalékok között, késõbb emlékeztettem is õt erre. Amikor tizennégy vagy tizenöt éves iskolás lehetett, akkor játszott a Derby County az Old Traffordon. Körülbelül tizennyolc éves lehettem és harmadik vagy negyedik alkalommal játszhattam a Derby County színeiben.
 


"Õ a bal oldalon játszott, én jobb oldali védõ voltam. Õ nem emlékszik, én viszont igen, de még mennyire, hogy emlékszem. Abszolút forró pillanatokat okozott nekem. Nem tudtam tartani a lépést vele, még a közelébe sem bírtam érni.

"Ezután kaptam meg életem legnagyobb szidását az akkori menedzsertõl, Arthur Cox-tól, mert egy iskolás lefutott engem. Körülbelül 1987-ben vagy 1988-ban történhetett, õ még mindig a legmagasabb szinten játszik és csodálatos dolgokra képes ennyi idõ eltelte után is."

Giggs felbecsülhetetlen tanácsokat ad az edzõknek és egyértelmeûen kulcsfontosságú tagja a klubbnak, hiszen elnyûhetetlen.

"Igazán jó embert ismertem meg benne" - tette hozzá Round. "Könnyen lehet vele szót érteni, rengeteg tudással és tapasztalattal rendelkezik.

"Minden új jövevénynek segít beilleszkedni, nyílvánvalóan része a személyzetnek, lehet benne bízni és õ is megbízik benned. El tudja mondani, mi kell ahhoz, hogy a Manchester United teljes jogú játékosa lehess és ami fontos, tud beszélni a szurkolókról, a klubbról, valamint a szellemiségrõl és a kúltúráról.

"Minden beleivódott. Olyan, mint egy darab gránit, ami sziklaszilárd és nem mozdul a helyérõl."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!