Giggs: A téli szünet segítene

Ryan Giggs, a Manchester United legendája támogatja, hogy legyen szünet télen a Premier League-ben.


A Vörös Ördögök öt nap alatt három mérkõzést készülnek játszani és bár a 40 éves Giggs nem valószínû, hogy mindegyiken pályára lépne, régóta tudja, hogy nehéz elnavigálni egy ilyen sorozatot.

 

A téli szünetet több európai bajnokságban használják és az angol labdarúgás bírálói közül sokan arra utalnak, hasonló menetrend a Premier League-nek és az angol válogatottnak is jót tenne, ezt a nézetet vallja Giggs is.

 

"Úgy vélem, szeretnék téli szünetet, de ennek nem kellene karácsony körül lennie" - nyilatkozta Ryan az MUTV-nek. "Lehetne januárban, amikor kaphatnál pár hetet, el tudnál menni, talán napos helyre is, majd egy hét edzés lenne, mielõtt visszatérnének a mérkõzésekhez. Nem hiszem, hogy ez egy túl nagy kérés."

 

"De a TV hatalmas erõ az ünnepi idõszakban és természetesen a stadionok is tele vannak. Ha téli szüneted van, az segít és hatással van a válogatottra is. Ráadásul a Bajnokok Ligájába menni úgy, hogy volt pár hét pihenõd, az szintén segítség lenne. Abból is profitáltam, mikor októberben és novemberben válogatott szünet miatt volt néhány nap pihenõ. Ez segít neked és felfrissültnek érzed magad."

 

 

Mivel december 26-án mérkõzés van a Hull City ellen, a játékosok karácsonykor is munkára jelentkeznek az Aon Training Complex-ben, hogy az utolsó pillanatokban is elvégezzenek pár elõkészületet. És bár Giggsy elismeri, hogy ez nem éppen ideális, nem vár együttérzést a szurkolóktól.

 

"Nyilvánvalóan nehezebbé válik, mikor már gyereked van. Ha egyedülálló vagy, vagy nincs még gyermek, addig még nem olyan rossz. De korán felkelsz, kibontod az összes ajándékot, a gyerekek pedig hatkor már az ajtón kopogtatnak. Aztán elmész edzésre, majd 5-6 órával késõbb haza. Aztán persze ott van az, hogy a Hullhoz megyünk. Hozzászoktunk már a karácsonyi idõszakhoz és nem hiszem, hogy sok ember nagyon sajnálna bennünket."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!