Neville: Nem biztos, hogy Mata illene a Unitedbe

Gary Neville nincs meggyõzõdve arról, hogy Juan Mata passzolna a United filozófiájához.


A keddi lapok arról számolnak be, hogy David Moyes 37 millió fontos ajánlatot tett a Chelsea kegyvesztett játékosáért, aki vasárnap csak a padon kapott helyet a Kékek 3-1-es gyõzelme alkalmával.

 
Neville ragaszkodik hozzá, hogy a Unitednek - akik jelenleg hetedikek a bajnokságban - vérfrissítésre van szükségük, és látja annak az elõnyeit amit egy nagy név igazolása hozhat még az átigazolási piac bezárása elõtt.
 
A United egykori védõje szerint a spanyol válogatott Mata nem tudna gond nélkül beilleszkedni a jelenlegi keretbe.
 
"37 millió font rengeteg pénz, de muszáj igazolniuk" - mondta Neville a Monday Night Footballban.
 
"Vajon beleillik-e abba amit én a tipikus Manchester United filozófiának hívok? Azt mondanám, hogy nem."
 
"Az elsõ kérdés szerintem az, hogy hol fog játszani? Wayne Rooney és Robin van Persie van legelõl amikor egészségesek, szóval akkor hol fog szerepelni? Esetleg a bal vagy a jobb szélen fogják játszatni?"
 
"Néha Kagawát és Klebersont is láttuk a bal szélen játszani, de Veront is láttuk a bal oldalon, mert nem tudott középsõ középpályást játszani."
 
"Lehet, hogy meg kell változtatni a filozófiájukat és talán pont ez jár David Moyes fejében. Lehet, hogy beljebb húzott szélsõkkel akar játszani vagy három középpályással."
 
 
"Ha beakarják illeszteni Matát akkor meg kell változtatni azt, ahogyan jelenleg játszanak. Általában szélsõkkel játszanak. Néha beljebb húzódnak, de általánosságban a széljátékkal számolnak, ezért kérdezem, hogy hova férne be?"
 
"Õ egyértelmûen egy fantasztikus labdarúgó, efelõl nincs kétség, egy dologra viszont biztos jó, ez pedig gondolom az, hogy David Moyesnak, a Manchester Unitednek és Ed Woodwardnak muszáj egy nagy nevet igazolnia."
 
"Magukra kell vonniuk a figyelmet, és ha megszereznék, az potenciálisan új játékosokat vonzana - nekik pedig legalább három-négy játékos kellene."
 
"Ez egy olyan kezdet lehetne ami elkezdené megváltoztatni a dolgokat, de nem mondanám, hogy illene a Unitedba."
 
Moyes-t számos lehetséges igazolással hozták szóba januárban és Neville ezekbõl kiemelt pár olyan fiatal játékost akik szerinte jobban passzolnának az egykori klubjához, mint Mata.
 
"Nézzük meg Paul Pogbát, Marco Reust, Luke Shaw-t vagy Arturo Vidalt. Õk illenének a United filozófiájába" - fûzte hozzá Neville.
 
"Lucas Moura, Ilkay Gundogan és Julian Draxler ebbe a kategóriába tartozik. Õk még fiatalok, még nem érték el a legjobb formájukat és megvan bennük a lehetõség, hogy világklasszis játékosok legyenek."
 
"Õk jó játékosok jelenleg és a múlt igazolásai alapján jobban illenének a Manchester United stílusához."


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!