Médiavisszhang

Juan Mata Manchester Unitedbe való igazolásától volt hangos a hétvégén a média. A ManUtd.com összegyûjtötte a legérdekesebb reakciókat a szakma és egykori Vörös Ördögök véleményei közül.


Robbie Savage ex-futballista, és a BBC Radio 5 live munkatársa: Mata 227 kialakított helyzettel és több mint két szezonjával a Premier Leagueben a lehetõ legjobb társ, van Persie és Rooney mellé.

 
Graham Hunter, újságíró, newstalk.ie: Vajon illik Rooney és van Persie  mellé? Abszolút. Mata nagy nyomást gyakorol az ellenfélre hasonlóan Rooneyhoz, meg van benne az az energia és elszántság amivel csapata húzóembere lehet. Tökéletes csapatjátékos, remekül szervez. Azt hiszem õ rá igazán illik a világszínvonalú futballista jelzõ, de nem csak technikailag, hanem hozzáállás és elkötelezettség terén is.
 
Mike Duxbury, az egykori United hátvéd, a Talk of the Devils munkatársa: Amikor meghallottam, hogy a United is érdeklõdik iránta az elsõ gondolatom az volt, õ egy pokolian jó választás. Hatalmas játékos, pontosan rá volt szükségünk. Az õ hozzájárulásával, válaszolni fogunk a kétkedõknek.
 
Paul Joyce újságíró, Daily Express: Mata kreativitást visz magával. Karizmatikus, igazi világklasszis játékos. Nagy potenciál van benne. A Van Persie-Rooney pároshoz csatlakozva, félelmetes erõt jelentenek, mellyel a Vörös Ördögök képesek lesznek megbosszulni az idei szezon sérelmeit.
 
Jan Molby ex-labdarúgó, a Eurosport munkatársa: Nem hiszem, hogy bárki is kétségbe vonhatná, hogy õ egy igazán kivételes játékos. Köztudottan gólerõs és remek szervezõ, Rooneyval és Van Persievel félelmetes triót alkotnak majd. Már több mint két szezont lehúzott a Premier League-ben, így azt hiszem azonnali hatást várhatunk tõle a United játékában. De  nem csak  egyéni teljesítménye jelent hatalmas pluszt, érkezése óriási lökés, a csapat számára is. 
 
Jason Burt, a Sunday Telegraph és a BT Sport munkatársa: Ha angol lenne, õ lenne Roy Hodgson csapatának egyik legerõsebb eleme. Hogy hol fog Mata játszani Unitedben? Szinte lényegtelen. Mata egy világszínvonalú játékos. A Valenciánál sem jelentett gondot, hogy  David Silva és David Villa is ugyanazon a poszton voltak. Õ egy érett, kreatív, alkalmazkodó játékos a pályán és egy rokonszenves ember az öltözõben. 
 
Guillem Balague, a Bleacher Report újságírója: Nem kell hozzá túl sok ész, hogy észrevegyük, egy ilyen kaliberû futballista érkezése nagy fegyver a United kezében ahhoz, hogy ott legyen a bajnokság végén az élbolyban.
 
Martin Samuel a Daily Mail újságírója: Bármit is ér el idén vörös mezben Mata a Unitednél, az optimizmus plakátjának arca lesz. Ritka ajándék egy ilyen kivételesen kreatív futballista. Januzajjal az egyik szélen, Matával a másikon, Rooney és van Persie felépülésével sokkal jelentõsebb csapat kezd formálódni.
 
David May, ex-Vörös Ördög a Twitteren: Nem egészen tiszta még bennem, hogy hol fog játszani, de egy ilyen minõségi játékos bárhol nagy erõsítést jelent.
 
Adam Bate a Sky Sports újságírója: Tavaly õ adta a legtöbb gólpasszt a Premier Leauge-ben és ott van a leghatékonyabb játékosok között is a neve. (Juan Mata:12 gól, 12 gólpassz, Theo Walcott: 14 gól, 10 gólpassz, Santi Cazorla: 12 gól, 11 gólpassz és Wayne Rooney: 12 gól, 10 gólpassz) Hatalmas fenyegetést jelent az ellenfelei számára. Tavalyi teljesítményével minden kritériumot tekintve, ott volt a 10 legjobban teljesítõ játékos között. Mata olyan gyönyörûen  formálja a játékot, ahogyan a legnagyobb képzõmûvészek formálják világhírû alkotásaikat. 
 
Bryan Robson egykori Vörös Ördög csapatkapitány és a Sky Sports munkatársa: Nem látok semmi akadályát, hogy megkapja Mata a 7-es mezt. Õ már bizonyított. Egy klasszis, és egy igazi fegyver lesz a  Manchester United kezében.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!