Mata és Moyes is elégedett

Juan Mata és David Moyes a mai napon közös sajtótájékoztatón válaszoltak a kérdésekre.


 A 25 éves spanyol játékos 37,1 millió fontért csatlakozott a Vörös Ördögökhöz és már a keddi Cardiff elleni mérkõzésen bemutatkozhat.

 
A középpályás 2011 augusztusában igazolt a Chelsea csapatához és az elmúlt két szezonban lenyûgözõ teljesítményt nyújtott, ám idén kevesebb lehetõséget kapott és végül elengedték õt egy közvetlen riválishoz.
 
"Örömteli pillanat volt számomra az, hogy ide igazolhattam" - mondta Mata a mai sajtótájékoztatón. "Boldoggá tesz, hogy ebben a nagyszerû klubban játszhatok."
 
"Az utolsó hat hónap nehézkés volt számomra, de most nagyon boldog vagyok és szeretnék sok-sok trófeát nyerni ezzel a klubbal. Biztos vagyok benne, hogy ez egy nagyszerû idõszak lesz számomra."
 
"A Manchester Untied egy óriási klub és rengeteg szurkolója van világszerte, szóval ez egy nagyszerû kihívás számomra."
 
 
"De én szeretem a nyomást és a kihívásokat. Úgy gondolom, hogy ez tökéletes helyzet egy focistának a bizonyításra. Az emberek valami izgalmasat, valami különlegeset várnak tõlem én pedig minden erõmmel azon leszek, hogy ezt megadjam nekik."
 
"Ami a legjobb dolog itt, az a klubnak a karaktere. Itt a végsõkig küzd mindenki. Szerintem bármelyik másik csapat lenne most a hetedik helyen, már esélytelen lenne az elsõ helyre. Ez a klub azonban meg tudja csinálni."
 
"Biztos vagyok benne, hogy ez a klub mindig sikeres lesz és örülök, hogy itt játszhatok. Minden poszton a maximumot fogom nyújtani és bárhol is fogok játszani, mindig azon leszek, hogy gólt szerezzek, vagy helyzetbe hozzam a társakat és a legjobb formámat fogom nyújtani, hogy bizonyíthassak."
 
Mikor Matát arról kérdezték, mit gondol arról, hogy Wayne Rooney-val is együtt játszhat, így válaszolt:
 
"Már alig várom! Számomra õ az egyik legjobb játékos az ország történelmében. Hihetetlenül jó játékos, képes gólokat szerezni és helyzeteket kialakítani."
 
"Élvezetes lesz vele játszani. Mindig azon leszek, hogy rést találjak az ellenfél védelmén és gólhoz segítsem a csatárokat."
 
A legtöbb találgatás arról szólt, hogy Mata fogja megkapni a 7-es mezt, ám végül a 8-as lett az övé, amire így reagált:
 
"Szeretem a 8-as számot. Tisztában vagyok vele, hogy a 7-es mennyire ikonikus szám, de beszéltem a menedzserrel és együtt döntöttünk a 8-as mellett. Remélhetõleg szerencsét hoz majd nekem."
 
 
David Moyes a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy õt is meglepte az, hogy sikerült leigazoniuk Matát.
 
"Még mindig beleborzongok" - mondta. "Volt egy pár elõjele az elõzõ egy-két hónapban annak, hogy megadatik nekünk ez a lehetõség, de nem mertem elhinni, hogy tényleg meg tudjuk szerezni."
 
"Januárban végig azt hangoztattam, hogy nem elérhetõek azok a játékosok, akiket mi szeretnénk, viszont amikor jött a lehetõség, azonnal megragadtuk azt. Hálás vagyok a klubnak és Ed Woodwardnak a kitûnõ munkáért."
 
"Mindig is azt mondtuk, hogy nyáron kell számítani igazolásokra, de ha ilyen lehetõségeink lesznek, azokat ki fogjuk használni. Juan csak az elsõ a sok közül."


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!