Matáék a támadóalakzat összhangján dolgoznak

Juan Mata elmondása szerint keményen dolgozik, hogy minél jobban megértsék egymást Wayne Rooneyval és Robin van Persie-vel, és kijelentette, hogy egy klasszis játékos bárki mellett képes játszani.


A trió a múlt hétvégi Stoke City elleni bajnokin játszhatott együtt elõször, ahol Mata és Van Persie összjátéka eredményezte a United gólját a 2-1-es vereség alkalmával.

 

A spanyol válogatott középpályás elmondása szerint már most úgy érzi, beilleszkedett a Unitednél, és izgatott, hogy lehetõsége nyílt olyan játékosokkal együtt játszani, mint Wayne Rooney, Robin van Persie, vagy a hihetetlenül tehetséges Adnan Januzaj.

 

"Dolgozunk azon az edzéseken, hogy minél tökéletesebb legyen közöttünk az összhang és jobban megértsük egymást" - kezdte Mata az MUTV-nek.

 

"De, ha olyan játékosokról beszélünk, mint õk, akik klasszisok, akkor egyértelmû, hogy velük nagyon könnyû együtt játszani."

 

"Az említett három csapattársam - Robin, Wayne és Adnan - mind nagyszerû játékos, és nagy örömömre szolgál, hogy velük játszhatok."

 

"Minden tõlem telhetõt megakarok tenni, hogy segítsem a csapatot. Szerintem az én legfõbb feladatom a pályán, hogy segítsem õket, és megpróbáljak helyzeteket teremteni a csatároknak. De ha még gólt is tudok emellett szerezni, akkor az még jobb."

 

"Az igaz, hogy középpályásként mindig elég sok gólt szereztem karrierem során. Itt is azon leszek, hogy annyi gólt szerezzek, amennyit csak tudok, mivel ez a világ legnagyszerûbb érzése."

 

 

Mata elárulta, hogy már alaposan megismerkedett Manchester városával, csapattársa és egyben barátja, David de Gea segítségével pedig már házat is talált magának. A 25 éves, világbajnok játékos nagyon hálás De Gea, illetve az egész klub, különösen a szurkolók támogatásáért.

 

"Lenyûgözõ volt, hogy az itt létem elsõ napjától kezdve milyen fogadtatásban részesülök a csapattársak, a klub, a menedzser és a szurkolók részérõl" - tette hozzá.

 

"Soha nem fogom elfelejteni debütálásomat az Old Traffordon - látni a bemelegítés során az én mezemben lévõ szurkolókat fantasztikus volt. Remélhetõleg minél több mérkõzést tudunk megnyerni a szezon végéig számukra, mert õk pontosan ezt érdemlik meg tõlünk."

 

"David nagyon fontos szerepet játszott abban, hogy ide jöttem. Az elsõ héten végig velem volt, folyamatosan hívott telefonon, hogy megkérdezze minden rendben van-e, és hogy van-e valamire szükségem. Gyerekkorom óta ismerem õt, és nagyon örülök neki, hogy itt együtt játszhatok vele."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!