Ferguson megdönti Busby rekordját

Sir Alex Ferguson bevallotta, nem hitte volna, hogy egy napon megdönti Sir Matt Busby rekordját, és õ lesz a leghosszabban szolgáló menedzser a Manchester United történelmében.


A címvédõ Chelsea elleni mérkõzésen Ferguson meg fogja dönteni Busby 24 év 1 hónap 14 napos rekordját.
 

Sir Alex 1986 novemberében csatlakozott az Aberdeen csapatából a United stábjához és segítette hozzá a klubot az eddig valaha volt legsikeresebb idõszakához.
 

Amikor elõször lépett az Old Trafford gyepére Ferguson, akkor nem hitte, hogy õ lesz az, aki megdönti skót honfitársa rekordját.

 


 

„Álmaimban sem gondoltam, hogy túl fogom szárnyalni Sir Matt itt töltött idejét” – kezdte Ferguson.
 

„Amikor idejöttem, a legfõbb célom a bajnokság megnyerése volt, ez volt a hajtóerõm.”
 

„Nem tudtam elképzelni, hogy egy napon 24 évvel a hátam mögött még itt leszek, sõt a 25.-et kezdtem meg.”
 

Ferguson sokat profitált Busby és Sir Bobby Charlton jelenlétébõl, akik visszavonulásuk után is az Old Traffordon maradtak, és a klub képviselõiként mindig készen álltak tanácsot adni Sir Alexnek.
 

„Nem sok csapat mondhatja ezt el magáról, hogy ilyen legendáik vannak az igazgatóságban” – tette hozzá Ferguson a Daily Mail munkatársainak.
 

„Nézzük csak meg a Bayern Münchent, ami egy nagyszerû példa arra, hogyan kell mûködtetni egy klubot. A német klub stábja is tele van korábbi játékosokkal, akik tudják mit jelent Bayern mezben futballozni és ismerik a klub történelmét.”
 

Amikor én a Unitedhez jöttem, Sir Matt és Bobby Charlton szintén itt volt. Nagyon kényelmes helyzet volt nekem, tudtam, hogy õk meg fogják érteni, hogy mit szeretnék csinálni és elérni.”
 

„Ez azért volt lehetséges, mert az õ gondolkodásmódjuk pontosan megegyezett az enyémmel. Tudták, hogy az én filozófiám is magában foglalja a fiatal játékosok beépítését  a csapatba és a klub utánpótlás nevelésével való szoros együttmûködést.”

 

„Szerintem egy nagy klubnak így kell mûködnie. Kellenek legendák, akik tisztában vannak a klub történelmével, részesei annak, és mi szerencsések vagyunk ebbõl a szempontból.”
 

 

Eközben Sir Alex arra kéri a szurkolókat, hogy ne énekeljenek sértõ vagy tiszteletlen tartalmú dalokat Arsene Wengerrõl a hétfõi esti Old traffordi rangadón.
 

„A szurkolók is a klubot képviselik, ezért abba kéne hagyniuk az ilyen dolgokat” – mondta az MUTV-nek.
 

„Régebben én magam is szembesültem ezzel, mert voltak hasonló dalok néhány pályán Skóciában, és nem valami szép dolog.”
 

„Hatalmas rivalizálás van köztünk és az Arsenal között, de ennek nem szabad átlépnie egy bizonyos határt. Remélem többet nem hallunk ilyen énekeket.”
 


Skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!