Mata, a klasszikus tízes

Darren Fletcher klasszikus tízesként jellemezte Juan Matát és szerinte a következõ szezonban nagy hatással lesz a spanyol a csapatra.


A United rekordigazolása jól beilleszkedett az Old Traffordon, már a hónap játékosa is lett és miután az Aston Villa ellen megszerezte elsõ manchesteri találatát, duplázott a Newcastle elleni gyõzelmen. Ráadásul miután sarokkal adott gólpasszt Adnan Januzajnak, egyértelmûen Mata volt a beszédtéma a Szarkák elleni összecsapást követõen.

 

Amikor Darren Fletchert arról kérdezték, az új igazolás mit hozott a csapat játékába, így felelt: "Higgadtságot. Õ egy intelligens labdarúgó, aki mindenbõl ad egy kicsit: gólpasszokat, gólokat."

 

"És labda nélkül is jó. Bár lehet, hogy még nem voltak itt szerelései, ott van mindenütt, fantasztikusan olvassa a játékot. Látva õt, ahogyan elõttem játszik, ahogy felveszi a pozíciókat, ahogy blokkolja az átadásokat, nagyon jó munkát végez a csapat számára is. Rengeteget fut. Ha megnézed a statisztikáit, azok a legmagasabbak közé tartoznak csapaton belül. Igazán nagy játékos, aki remekül illeszkedett a csapatba. Amint megszerezte elsõ gólját, jött a következõ is, ráadásul egybõl kettõt lõtt."

 

 

Fletcher elutasította azt, hogy Matát Paul Scholes-hoz hasonlítsuk, ám a középpályás szerint a jelek azt mutatják, a spanyol játékos rengeteget tehet majd a csapat játékához a 2014/15-ös szezonban.

 

"Pontosan, valóban ez a terv" - folytatta a skót. "A bajnokságban és a kupákban nagy csalódás volt ez a szezon. Remélhetõleg képes lesz majd olyan formában játszani, mint amilyenben a Newcastle ellen volt és ismét trófeákért tudunk majd harcolni a következõ szezonban."

 

"Mata nyilvánvalóan kicsit elõrébb tolva játszik, mint tette Paul. Scholesy kiválóan tette ott a dolgát. Mata egy klasszikus 10-es játékos. Képes kontrollálni a játék iramát, jó szeme van a gyilkos passzokhoz és ha kell, lelassítja a meccs ütemét. Õ egy igazán intelligens labdarúgó."

 

"Fantasztikus játékosok vannak arra a posztra, nekünk pedig megadatott, hogy leigazoljuk õt - ide jött és zseniális volt. Minden alkalommal javul és úgy gondolom a teljesítménye egyre jobb és jobb lesz. Ebben a 10-es szerepkörben immár kezdjük látni a legjobbját, ami sokáig folytatódhat."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!