Giggs-et lenyûgözte csapata válasza

Ryan Giggs boldog volt attól, hogy átmeneti menedzserként elõször vezethette a Manchester Unitedet és elmondta, kisétálni az Old Traffordra olyan érzés volt, amitõl "10 lábbal magasabbnak" gondolta magát.


"Ideges voltam, de amint kijöttem a játékoskijáróból, elszállt, mert csodálatos fogadtatásban részesültem én, a stáb és a játékosok is" - mondta Giggsy az MUTV-nek. "Köszönettel tartozom a drukkereknek ezért, hiszen nem volt egy könnyû hetünk, de 'tíz lábbal nagyobbnak' éreztem magam."

 

Wayne Rooney és Juan Mata góljaival végül nyertek a Vörös Ördögök, ám az elsõ félidõ nagy részében döcögött a hazai gépezet. Giggs elmondta, a szünetben a támadó focira ösztönözte csapatát és örömmel látta, milyen válasszal szolgáltak a játékosok a második játékrészben.

 

"Olyannak tûntünk, akik gólokat szereznek, helyzeteket alakítanak ki" - magyarázta az ideiglenes menedzser a Sky Sports-nak. "Az elsõ félidõben kissé lassúak voltunk, így csak a kellõ tempóra emlékeztettem a játékosokat annak érdekében, hogy gyorsabbak legyünk, õk pedig remekül reagáltak a kérésemre."

 

 

"Mindannyian jó játékosok és mindannyian cserbenhagyták önmagukat. Nem játszottunk azon a szinten ebben a szezonban, amire képesek vagyunk, de ma így tettünk. Tegnap azt mondtam, ez nem csak egy meccsrõl szól, hosszabb távról van szó annál. Minden alkalommal, amikor a Manchester Unitedben játszol, azon a szinten kell maradnod és a Sunderland ellen is meg kell tartani ezeket a normákat."

 

A csapatösszeállítással kapcsolatos kérdésekre a United legendája így reagált: "Nem aludtam tegnap este. Kihagyni a kezdõbõl olyan játékosokat, mint Juan Mata, nehéz döntés volt. Olyan helyzetben voltam, amilyenben elõtte soha. Átmeneti menedzser vagyok, ugyanakkor a csapattársuk is vagyok, így nehéz volt kihagyni bárkit is."

 

"Egyenként elmondtam mindenkinek a döntésemet, voltak olyanok, akik zaklatottá váltak, de ez így van rendjén. De nem morogtak miatta; láttad Juan válaszát! Ez az igazi profizmus, nem morgolódik, hanem amikor lehetõséget kap, beáll és olyan teljesítménnyel rukkol elõ fél óra alatt, mint amilyet Juan nyújtott."

 

 

"A játékosok csodásan reagáltak, bízom mindannyiukban és a meccs elõtt elmondtam nekik, két csapatot is ki tudnék küldeni a pályára. Nagyon nehéz volt kiválasztani a kezdõt, de Riónak és Nemanjának rengeteg tapasztalata volt, akárcsak Patrice-nek. Tapasztalatot akartam a csapatomban tudni, mert tudtam, hogy érzelmes nap vár ránk és nem teljesen járhatjuk a saját utunkat. Ismerem ezeket a játékosokat, soha nem hagytak cserben, de eközben meg a Norwich az életéért harcol."

 

Ez a gyõzelem a United idei szezonjában a legnagyobb arányú siker lett az Old Traffordon, ám Giggs nem ragadtatja el magát ettõl: "Én csak a maradék három meccsre gondolok. Ez a hét rengeteget kivett belõlem, nem igazán gondoltam a jövõre. Jelenleg az a feladatom, hogy a Sunderland ellen készen álljunk. Elmondták nekem, hogy erre a négy mérkõzésre kaptam meg a megbizatást. Egy lement, van még három, és amíg éritett vagyok ebben, addig erre koncentrálok. A tõlem telhetõ legjobb módon fogom végezni a munkám, aztán majd meglátjuk, mi lesz."

 

A menedzser azonban azt is elmondta, játékosként hamarosan visszatér a pályára: "Nem volt idõm és energiám edzeni ezen a héten. Hétfõn elkezdem az edzést, tudtam, hogy a hét nagyon zsúfolt lesz, de vissza fogok térni a pályára, amit nagyon várok már."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!