Neville brit menedzsert akar

Gary Neville azt szeretné, hogy a Manchester United folytassa azt a hagyományát, hogy brit menedzsert neveznek ki a klub élére, és hogy Ryan Giggs lehetõséget kapjon a bizonyításra.


A holland válogatott edzõje, Louis van Gaal a legnagyobb esélyes az új menedzseri posztra, a klub pedig hétfõn megerõsítette, hogy pozitív eredményû tárgyalásokon vannak túl a szakemberrel, de egyelõre még más lehetõségre is nyitottak.

 
Ennek ellenére Neville szerint a 62 éves edzõ kinevezése magában hordoz bizonyos kockázatokat, mivel még nem dolgozott a Premier League-ben, és egykori csapattársát, Giggs-t támogatja a jelöltek közül.
 
"Van Gaal tapasztalt. Különbözõ országokban nyert trófeákat, miközben a legnagyobb  európai klubokat irányította" - mondta Neville a Monday Night Football címû mûsorban.
 
"Jelenleg Õ a legesélyesebb, és manapság már tudhatjuk - már csak a média végtelen spekulációi miatt is - hogy ki fogja megkapni az adott munkát. Szerintem ezzel is csak egyre közelebb kerül a megállapodáshoz (Van Gaal)."
 
"Egyelõre csak megszeretném nézni, hogy mit tud Ryan csinálni a következõ két-három meccsen. Remekül indított szombaton, szóval csak nézzük meg, hogy a következõ meccseken mennyire tud beleilleszkedni a szerepbe, és megkaphatná-e ezt a feladatot."
 
"Akárhova is megy az ember, semmi sem biztos. Tény, hogy Ryannek nincs tapasztalata, viszont ismeri a klubot, másfelõl ott van Van Gaal, akinek óriási tapasztalata van, de nem ismeri a  Premier League-et."
 
"Legvégül úgyis az lesz, amit a tulajdonosok szeretnének. Gondolom egyfelõl egy tapasztalt edzõt akarnak, én viszont egy brit menedzsert szeretnénk látni a csapat élén, mert a Manchester United mindig is briteket nevezett ki a játékosok vezérének."
 
"Most csak várni tudunk. Majd meglátjuk, hogy mi lesz."
 
 
Neville amiatt is aggódik, hogy a holland válogatottal járó nyári közelezettségei miatt, Van Gaal talán nem lenne képes hatásos lenni az átigazolási szezonban.
 
Ugyan Giggs-nek nincs tapasztalata, Diego Simeone-t és Pep Guardiolát hozta fel példaként, akik nagy spanyol klubok menedzsereként kerültek a mélyvízbe, és képesek voltak trófeákat nyerni.
 
"Manapság nincsen kõbe vésett törvény arról, hogy kit lehet kinevezni menedzsernek. Diego Simeone, Pep Guardiola, de annak idején még Kenny Dalglish is komolyabb tapasztalat hiányában lett kinevezve" - mondta Neville.
 
"Aztán vannak olyanok is akiknek egy-két jó szezonjuk van. Jose Mourinho esetében ez például bejött, Andre Villas-Boas-nál viszont nem."
 
"Az emberek azt mondják, hogy Ryannak nincs tapasztalata, de ugyanakkor biztos, hogy Van Gaal  be fog válni?  Nem tudhatjuk."
 
"Ezt majd a klubnál dolgozók fogják eldönteni."


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!