Kölcsönlesen: Lingard a play-offban

A múlt hétvégén a Championship idei szezonjának végéhez közeledve változatos érzelmek játszódhattak le a Manchester United kölcsönjátékosaiban.


Sikertörénetek közül elõször emlékezzünk meg Jesse Lingard és csapata, a Brighton Hove & Albion teljesítményérõl, akik nem sokkal a szezon zárása elõtt biztosították helyüket az angol másodosztály play-offjában. Olybá tûnhetett, hogy a Sirályok végül elbuknak a Readingel szemben, ugyanis sokáig 1-1-es döntetlenre állt mérkõzésük, a gyõzelem elmaradása a Nottingham Forest ellen pedig akár vesztüket is okozhatta volna. A Manchester United egykori kapusa, Tomasz Kuszczak hatalmas baklövése után került hátrányba a Brighton, de késõbb sikerült az egyenlítést, amelyet követõen nem sokkal lecserélték Lingardot. Azonban a kispadról is nagy örömet okozott neki, amikor a hosszabbításban Leonardo Ulloa megszerezte csapata gyõztesgólját, és így készülhetnek a Derby County elleni két felvonásos párharcra a play-offban.

 

A másik play-offbeli elõdöntõben elõfordulhat, hogy a Vörös Ördögök két támadója egymás ellen néz majd farkasszemet, Will Keane QPR-ja ugyanis éppen Nick Powell Wiganjével fog majd meccselni a döntõbe jutásért. Powell azonban kihagyta csapata thrillerbe illiõ, 4-3-as vereségével végzõdõ Blackburn Rovers elleni meccsét. A United másik kölcsönjátékosa, Michael Keane viszont a pályán volt a Roversben, amely végül így is két ponttal lemaradt a rájátszásról. Testvére, Will a második félidõben állt be csereként londoni csapatába, a már nem túl sok mindenrõl döntõ, Barnsley ellen 3-2-re megnyert bajnokin.

 

Ami a Championship kiesõit illeti, ami örömet okozhatott az egyik kölcsönben játszó Vörös Ördögnek, az pont egy másik szomorúságába került. Federico Macheda a kispadról beállva segítette a Birmingham City-t ahhoz, hogy megõrizze másodosztályú tagságát, amikor Lee Clarke együttese két gólos hátrányból felállva ért el döntetlent a Bolton Wanderers ellen.

 

Ennek eredményeként viszont a Doncaster Rovers, és ezzel együtt Sam Johnstone rosszabb gólarányuknak köszönhetõen kiesett a harmadosztályba. Ha a Birmingham kikapott volna, a Rovers maradt volna bent a Leicester Citytõl elszenvedett 1-0-s vereségük ellenére is, ahol csak büntetõbõl tudta bevenni Johnstone kapuját David Nugent.

 

 

Szombaton szintén a kiesés bánatát kellett átéreznie, csak egy osztállyal feljebb, a Premier Leagueben Wilfried Zahanak, miután a Cardiff City egy szezonnyi elsõ osztályú tartózkodást követõen ismét a másodosztályban játszhat csak. Az egyáltalán nem meglepõ eseményt, és az ezzel együtt járó bajt tovább tetézte, hogy Ole Gunnar Solskjaer legénysége sima, 3-0-s vereségbe szaladt bele a Newcastle United ellen.

 

Kiesõ csapat tagja volt Sam Byrne is a Carlisle Uniteddel, akik a már bajnok Wolvestól elszenvedett 3-0-s idegenbeli vereséggel zuhantak a negyedosztályba. A csatár a félidõben állt be a Molineuxben.

 

Sikerült hét ponttal a kiesõzóna felett végeznie a Charlton Athleticnek, miután 3-0-s sikert arattak a Blackpool felett. Davide Petrucci csereként állhatott be azt követõen Callum Harriott megszerezte mesterhármasa elsõ találatát.

 

Jack Barmby betegség miatt nem lehetett részése, amint a Hartlepool United kivívja a bennmaradást a negyedosztályban, pedig a csapat hazai pályán 2-0-ra elveszítette szezonbeli utosó mérkõzését az Exeter City ellenében.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!