Giggs folytatná pályafutását?

A 40 éves játékos továbbra is úgy érzi, hogy képes megfelelni a fizikailag igencsak megterhelõ Premier League által támasztott követelményeknek, egyben pedig hiszi, hogy folytathatja a játékot edzõi szerepköre mellett.


A Goal.com értesülései szerint Ryan Giggs közölni fogja a nyártól minden bizonnyal a Manchester United kispadjára leülõ Louis van Gaal-al, hogy egy újabb szezon erejéig szeretné folytatni játékoskarrierét az Old Traffordon.

 

Giggs, aki David Moyes múlt havi menesztését követõen vette át ideiglenes jelleggel a Vörös Ördögök csapatának irányítását, saját magát cserélte be a Hull City elleni keddi, 3-1-re megnyert mérkõzésen az utolsó 20 percre, amelyre a legtöbben úgy gondotak, hogy az utolsó fellépése lesz játékosként az Álmok Színházában.

 

Csakhogy a már 40. életévéven járó veterán középpályás továbbra is úgy érzi, képes megfelelni a Premier League fizikai elvárásainak, Carringtonban pedig konszenzusos vélemény van arról, hogy semmi akadálya nincs játékosi pályafutása folytatásának edzõi szerepvállalása mellett.

 

Úgy tudni, hogy Van Gaal kinevezése a jövõ hét folyamán hivatalosan is megtörténik a United kispadján, de Giggs jövõjét továbbra is homály fedi, miután még semmit nem tudni róla, hogy a holland szakember kikkel képzeli el a jövõbeli munkát edzõi stábját illetõen.

 

 

A klub vezetõsége részérõl egyértelmûen megfogalmazott cél, hogy továbbra is kötelékeikbe tartozzon mindenidõk legtöbb pályára lépésével büszkélkedõ játékosuk, de a végsõ döntést azt illetõen, hogy Giggs tagja lesz-e a csapat edzõi stábjának, illetve játékoskeretének, Van Gaalnak kell meghoznia.

 

Korábbi információk alapján a holland válogatottnál mellette segítõként dolgozó Patrick Kluivert nem tart majd Manchesterbe a korábban többek között az Ajaxot és a Bayern Münchent is irányító mesterrel, amely kikövezheti az utat Giggs elõtt a másodedzõi pozícióhoz.

 

Mióta Moyes menesztését követõen átvette a csapat irányítását, Giggs két meggyõzõ sikert aratott a Norwich City és a Hull City felett, ugyanakkor egy sokkoló vereségbe is beleszaladtak hazai pályán a Sunderland ellen.

 

Miután kinevezték a csapat ideiglenes menedzserévé, így viccelõdött:

"Épp most adtam magamnak egy öt évre szóló szerzõdést! Használom a hatalmamat, amikor szükség van rá!"


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!