Giggs Welbeckrõl, saját és stábja jövõjérõl beszélt

Ryan Giggs szerint a Manchester United nem fogja eladni Danny Welbecket a nyári, átigazolási idõszak alatt.


Welbeck felfelé lépkedett az Old Trafford-i ranglétrán és eddig lejátszott 138 mérkõzésén 29 gólig jutott, ebbõl idén 35 meccs alatt tizet vállalt.

 

A közelmúltban megjelentek olyan találgatások, miszerint Welbeck nem biztos manchesteri jövõjével kapcsolatban, mivel David Moyes menedzseri munkássága alatt is leginkább a szélre szorult ki. Már az Arsenallal és a Tottenhammel is szóba hozták a 23 esztendõs csatárt, ám a Vörös Ördögök ideiglenes menedzsere szerint a United nem fogja eladni a játékost.

 

"Nem fogjuk eladni õt" - mondta Giggs, aki kedden azt láthatta, ahogy a bemutatkozó James Wilson két gólt lõtt a Hull City-nek. 

 

"A múltkor is megmutattuk, hogy fiatalok felhozatala nagyon fontos a klub történelmében és kultúrájában. Nem szeretnénk elveszíteni olyan játékost, mint Danny azért, amit tett és már nyolc vagy kilencéves kora óta nálunk van. Így szeretnénk õt megtartani."

 

 

Giggs azt is megerõsítette, kikérték a véleményét az esetleges nyári távozókról és érkezõkrõl, beszélt ez ügyben Ed Woodwarddal.

 

"Ed megkérdezett engem arról, 'hogyan látom ezt és hogyan látom azt'. Ez a munkám része, miként napról-napra látom a játékosokat és az utóbbi pár napban láttam, hogyan teljesítenek."

 

David Moyes pótlására leginkább Louis van Gaalt tartják esélyesnek és Giggs szerint elõnyös lenne az új menedzser számára, ha megtartaná a jelenlegi szakmai stábot.

 

"Mindenképp meg kell vizsgálni ezt, de ez az új menedzser döntése. A srácok megtartásával - azt mondanám - több pozitívum lenne, mint negatívum. Ismerik a klub kultúráját, történelmét és azt az utat, amin halad. Mindez határozottan pozitívum lehet."

 

 

Egyes hírek szerint a holland szakember asszisztensként alkalmazná Giggs-et, ám a 40 éves legenda még mindig mérlegeli a lehetõségeit.

 

"Õszintén szólva, nem tudom, mi lesz majd a következõ szezonban. Még nem tapasztaltam ilyet korábban, de elmegyek majd pihenni és döntök" - mondta a walesi.

 

"Szerencsés vagyok, mert rengeteg lehetõségem van. Szomorú idõszak is lehet, de izgalmas is."

 

"Ez annak a kérdése, hogy tovább játszom-e, itt maradok-e, elmegyek-e máshová, vajon kihagyok-e egy évet, mivel azóta a labdarúgás világában vagyok, hogy elhagytam az iskolát."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!