Elõnyt jelenthet a nemzetközi sorozat hiánya

Ryan Giggs úgy érzi, a Manchester United számára pozitív mellékhatásai lehetnek annak, hogy a következõ szezonban nem szerepel az európai porondon.


A Bajnokok Ligáját érõ helyezés rég elúszott és a tegnapi, Southampton elleni 1-1-es döntetlen azt eredményezte, hogy a Vörös Ördögök jövõre az Európa Ligában sem indulnak. A Premier League-ben megszerzett hetedik hely azt jelenti, hogy az 1989/90-es szezon után most elõször fordul elõ, hogy az Old Traffordon nem lesz nemzetközi mérkõzés.

 

Giggs szerint mindez hatással lehet akár néhány peremember szereplésére is, ám úgy érzi, a Unitednek - mint idén a Liverpoolnak - elõnyére válhat a hazai sorozatban az, hogy kevesebb mérkõzést kell játszaniuk.

 

"Más módon tekinthetõ a dolog" - nyilatkozta az ideiglenes menedzser az MUTV-nek. "Bõ a keretünk és néhány játékos nem kaphat annyi játéklehetõséget, ha nem vagyunk Európában, de ha két kupában jó sorozatot futunk, kaphatnak meccseket."

 

"Pozitívumnak tartom és remélem, hogy ez segít majd a bajnoki formánknak, de majd meglátjuk."

 

 

A legendával Juan Mata és Darren Fletcher is egyetértett, utóbbi ezt mondta: "A mérkõzések közötti pihenés szempontjából segít - az európai mérkõzések és az utazások sokat kivesznek belõled."

 

"Így ebbõl a szempontból tudunk koncentrálni a három hazai sorozatra és reméljük, hogy mûködni fog számunkra, ahogy mûködött idén a Liverpoolnak. Nincs garancia erre, de a plusz pihenõt elõnyünkre kovácsolhatjuk."

 

Mata szerint: "A Bajnokok Ligájában akartunk szerepelni, de ez azt jelenti, hogy több idõnk lesz pihenésre és a mérkõzésekre való felkészülésre. Próbáljuk meg kihasználni ezt és sok mérkõzést megnyerni a bajnokságban!"

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!