Giggs 150 csapattársa

Ryan Giggs pontosan 150 csapattárssal játszott együtt a Manchester Unitednél eltöltött 24 szezonja alatt. Figyelemre méltó statisztika, amely ténylegesen megmutatja, mennyi idõt is töltött el a walesi az Old Traffordon.


Miután hétfõn a 40 éves Giggs bejelentette visszavonulását a profi labdarúgástól - és immár játékos helyett Louis van Gaal segítõje lesz a klubnál - a statisztikusok ezzel az elképesztõ adattal rukkoltak elõ. A manchesteri színekben 963-szor pályára lépõ és 34 trófeát bezsebelõ legenda ugyanis összesen 150 játékossal szerepelt a United felnõtt csapatában.

 

Giggs 1991. március 2-án, az Everton ellen mutatkozott be csereként, amikor még John Major volt a brit miniszterelnök és az Egyesült Királyság toplistáin a The Simpsons 'Do the Bartman' címû száma foglalta el az elsõ helyeket.

 

 

A United 11-esének pályafutása sokkal tovább tartott, mint a bemutatkozásán szereplõ többi 10 csapattársáé, még annak ellenére is, hogy Clayton Blackmore bámulatos módon, 2010-ben még szerepelt alsóbb ligákban. Figyelemre méltó, hogy a jelenlegi csapatból ketten, Adnan Januzaj és Phil Jones még meg sem születtek, mikor Giggs elõször pályára lépett.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!