Beckham támogatja Van Gaal és Giggs kinevezését

David Beckham hiszi, hogy Louis van Gaal a megfelelõ választás a Manchester United menedzseri posztján, és támogatja Ryan Giggset, hogy szinte észrevétlen legyen számára az átmenet a másodedzõi posztra.


A holland válogatott szövetségi-kapitánya, Louis van Gaal a világbajnokság után leköszön posztjáról, és a Manchester United menedzsere lesz a nyártól, amelyet hétfõn jelentettek be hosszas várakozást követõen a Vörös Ördögök vezetõi.

 

Emellett azt is napvilágra hozták, hogy Ryan Giggs tagja lesz a holland szakember edzõi stábjának, miután a walesi középpályás azt követõen, hogy pályafutása során csak a manchesteri klub színeiben 963 mérkõzésen léphetett pályára, bejelentette visszavonulását.

 

A United egykori középpályása, David Beckham, aki Giggsszel karöltve tagja volt az azóta elhíresült 92-es osztálynak a klub akadémiáján, azzal számol, hogy Louis van Gaal képes lesz feledtetni, és maga mögött hagyni a klub utóbbi évtizedeinek egyik legsötétebb idõszakát, amikor Sir Alex Ferguson örökét David Moyes vette át.

 

"Neki már történelme van az Ajaxnál azt illetõen, hogy miként képes együtt dolgozni fiatal játékosokkal, és az akadémiai rendszerbõl egészen a felnõtt csapatig juttatni õket" - kezdte a Sky Sports News-nak Beckham.

 

"Ez csak jól sülhet el a Manchester United számára. Manchester United szurkolóként, illetve olyan emberként, aki a Manchester Unitedért, mint klubért él, az, hogy egy ilyen renoméjú edzõ ül le a csapat kispadjára, nagyszerû érzés, ugyanis õ már dolgozott együtt a világ legnagyszerûbb és legnagyobb kvalitású játékosaival."

 

 

Beckham elárulta, arra számított, hogy Ryan Giggs a következõ szezonban is folytatja lenyûgözõ játékoskarrierét, amely során 13 Premier League bajnoki címet, négy FA-kupát, három Ligakupát és két Bajnokok Ligája elsõséget gyûjtött be.

 

"Meglepõdtem a visszavonulásán, mert még mindig nagyszerûen játszott. Fizikálisan még mindig remek állapotban volt - ahhoz, hogy valaki ennyi ideig ilyen magas szinten tudjon játszani, csak a legjobb fizikummal lehetséges" - tette hozzá.

 

"Most majd új szerepkör hárul rá a klubnál, és egyébként be kell valljam, nagyszerû érzés volt látni, hogy az elõzõ szezon utolsó négy mérkõzésére menedzserként sétálhatott ki."

 

"Ha van egy olyan ember a köreidben, mint Giggsy, akit minden játékos tisztel, a szurkolók pedig imádnak, az hihetetlen különbséget lehet képes eredményezni."

 

"Most teljesen megfog változni a feladata, de biztos vagyok benne, hogy könnyen fog menni számára az átállás, ugyanis õ mindig úgy veszi az akadályokat, ahogy elé kerülnek, semmi nem tudja kizökkenteni a ritmusából."

 

"Jobban ismeri a klubot, mint sokak, akik jelenleg a Manchester Unitednél dolgoznak."

 

Beckham arra hívta fel Van Gaal figyelmét, hogy a legendás 92-es osztály több tagját is vegye számításba az Old Traffordon, miután Giggs amellett, hogy Moyes kirúgását követõen továbbra is igényt tartott Phil Neville szolgálataira, maga mellé vette az edzõi stábba régi játszótársait, Paul Scholes-t, és Nicky Buttot is.

 

 

"Nagyszerû lenne látni, hogy ha Scholesy, Butty és Phil is szerephez juthatna."

 

"Amikor láttam õket mind együtt a kispadon ülni, hihetetlen látvány volt számomra, nagyon érzelmessé tett - szinte az egész karrieremet ezekkel az emberekkel töltöttem."

 

Amikor arról kérdezték, hogy õ is szeretne-e egykori csapattársai mellett ülni a Manchester United kispadján, így válaszolt:

"Természetesen igen, az egy nagyszerû kép lenne."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!