Scholes: Kroos legyen az elsõ igazolás

Paul Scholes sürgette a Manchester United új menedzserét, hogy tegyen meg mindent a Bayern München középpályásának megszerzéséért. A korábbi középpályás Wayne Rooney jövõjérõl is leírta véleményét.


A Vörös Ördögök korábbi kiválósága a Paddy Poweren írt blogjában tárta fel gondolatait arról, hogy a 24 éves középpályás megszerzésével kezdené a nyári nagybevásárlást.

 

"Az elsõ, akit megszereznék, Toni Kroos lenne. Õ egy elsõ osztályú középsõ középpályás, ám a Unitednek 5-6 játékosra is szüksége van ahhoz, hogy ismét a Premier League elejének közelében legyen."

 

 

Scholes egykori csapattársáról, Wayne Rooney-ról is írt, szerinte a csatár már túl van a csúcson és nem lepõdne meg, ha akár három év múlva visszavonulna. Õ maga 38 éves koráig játszott a manchesteri klubnál, de úgy véli, a támadó nagy árat fizethet a hatalmas megterhelés miatt és lehet, hogy már túl van a csúcson.

 

Rooney-nak 2019-ig szóló szerzõdése van a rekordbajnoknál, Paul azonban úgy érzi, Wayne akár szerzõdésének lejárta elõtt visszavonulhat.

 

"Van rá esély, hogy kiégett. Lehet, hogy sokkal fiatalabb korában volt a csúcson, mint azt hagyományosan elvárnánk egy labdarúgótól. 28 vagy 29 éves kor a szokásos csúcs, de Wayne-nél ez a 2011/12-es szezon során lehetett, amikor 26 évesen 27 bajnoki gólt lõtt" - írta Scholesy.

 

"Látva azt, mennyit játszott, Wayne olyan játékos lehet, aki akár 31 vagy 32 évesen vonulhat vissza. Ryan Giggs is régóta játszott, de változtatott pozícióján. Vajon Wayne is meg tudná ezt tenni? Nem gondolom, hogy középcsatárként képes lenne 34-35 éves koráig szerepelni."

 

Rooney októberben lesz 29 éves és eddigi pályafutása alatt már 517 meccsen lépett pályára az Everton és a United mezében, valamint 89-szer öltötte magára az angol válogatott mezét, tehát már 606 meccs van a lábában.

 

A csatár jelenleg 212 góllal a United történelmének harmadik legeredményesebb játékosa és ha folytatni akarja a játékot, akkor Scholes szerint kevesebb védekezõ munkát kell végeznie a jövõben. 

 

"Legjobb tulajdonságai közé tartozik az energiája, vágya, gyõzni akarása, ami hihetetlen - de mindenekelõtt a góljait említeném. De néha túl sokat tesz ahelyett, hogy vigyázna magára és energiájára azért, hogy azt tegye ami a csapatnak kell - a hálóba küldje a labdákat. Sokkal hatékonyabban kell felhasználnia energiáját."

 

 

Egyéb forrás: Sky Sports


goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!