De Gea és Mata is utazik a vébére

A spanyol szövetségi kapitány megnevezte 23 fõs, világbajnokságra utazó keretét, aminek tagja David de Gea és Juan Mata is.


Úgy tûnik, a két játékos szezonvégi teljesítményét elismerte Vicente del Bosque, hiszen még márciusban, amikor a spanyolok az olaszok ellen játszottak barátságos mérkõzést, egyikük sem volt a keret tagja.

 

Amikor május 13-án kihirdették a spanyolok bõ, harmincas keretét, még voltak kétségek Mata lehetséges utazásáról, hiszen nem szerepelt a nemzeti csapatban azóta, hogy a Chelsea-bõl eligazolt. Ám a United középpályása pénteken a kezdõcsapatban kapott helyet, amikor Bolívia ellen játszott a világbajnoki címvédõ - és nyert 2-0-ra -, David pedig a kispadon ült.

 

A szombati bejelentés azt jelenti, a Vörös Ördögöket képviselõ játékosok száma tizennégyre nõtt, nem beszélve Louis van Gaal menedzserrõl, aki szintén ott lesz a június 12-én rajtoló világeseményen.

 

Jelen állás szerint ezek a manchesteri játékosok lesznek ott Brazíliában: Adnan Januzaj, Marouane Fellaini (Belgium), Patrice Evra (Franciaország), Shinji Kagawa (Japán), Javier Hernandez (Mexikó), Robin van Persie (Hollandia), Nani (Portugália), Antonio Valencia (Ecuador), David de Gea, Juan Mata (Spanyolország), Phil Jones, Wayne Rooney, Chris Smalling, Danny Welbeck (Anglia).

 

A spanyolok 30-as keretébõl többek között olyan nevek maradtak ki, mint a Man City-ben játszó Alvaro Negredo és Jesus Navas, az Athletic Bilbao korábbi, a Juventus jelenlegi csatára Fernando Llorente és a Sevilla bal bekkje, Alberto Moreno, akit a Liverpool csábít.

 

 

 

A spanyol keret:

 

Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), David De Gea (United) 

Védõk: Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Raul Albiol (Napoli), Juanfran (Atletico Madrid), Jordi Alba (Barcelona) 

Középpályások: Xabi Alonso (Real Madrid), Xavi, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Cesc Fabregas (Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal), Koke (Atletico Madrid), Javi Martinez (Bayern München) 

Csatárok: David Silva (Man City), Diego Costa (Atletico Madrid), Fernando Torres (Chelsea), Pedro (Barcelona), Juan Mata (United), David Villa (Atletico Madrid)

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!