Gyorstalpaló Van Gaalból

Köztudott, hogy Louis Van Gaal nem igazán finomkodik a szavakkal, ha rámenõs, vagy bugyuta kérdésekkel ostromolja a sajtó.


A holland tréner gyakran tüzes válaszokat ad az õt faggató riportereknek, de az angol újságíróknak nem kell aggódniuk, ha betartják holland kollégáik 10 pontban összeszedett használati utasítását a Van Gaal interjúkhoz.

 
1. Készülj fel arra, hogy sosem tudhatod, milyen hangulatban találod! Ellentétben sok más trénerrel, nem kiszámíthatóak a reakciói. Mindegy, hogy nyert vagy veszített, készülj fel a legrosszabbra.
 
2. Mindig semleges témával indítsd a beszélgetést! Csak a meccsrõl kérdezd és ne válaszolj helyette, ne próbálj olyan dolgokat a szájába adni, amit nem mondott, ne legyen saját véleményed a mérkõzésrõl, mert hamar megkapod, hogy nem ugyanazt a meccset néztétek.
 
3. Takard le a névjegykártyád, mert megjegyzi a neved, az újságod és felhasználja ellened.
 
4. Maradj a témánál! Ha a meccsrõl készítesz interjút, ne hozz szóba pletykákat, lehetséges transzfereket, mert letépi a fejed.
 
 
5. Ha nem érted, mit mond, ne kérdezz rá, mert Mr. Van Gaal egészítette ki az Oxford Szótárt, és ha nem érted mit mond, akkor te vagy az, aki nem beszél jól angolul.
 
6. Próbáld meg elkerülni az élõ interjúkat, de ha elkerülhetetlen, gondoskodj arról, ha rossz kérdést teszel fel, azonnal visszakapcsoljon a stúdió, vagy benyomjanak egy reklámot, mert különben mindenki rajtad fog röhögni a YouTube-on.
 
7. Ha nem kapsz választ egy kérdésre, ne ismételd meg, mert nem hülye, aki nem értette, csak nem akar válaszolni, ha pedig erõlteted és átfogalmazva mégis újból felteszed a kérdést, azt fogja mondani: "Erre már válaszoltam", és te érzed majd hülyén magad.
 
8. Legyél képben mindig, értsd a viccet, mert képes rezzenéstelen arccal akkora baromságokat mondani, amit ha beveszel, nyilvánosan hülyét csinál belõled, és jót nevet rajtad.
 
 
9. Az interjú során ne legyen határozott véleményed a meccsel kapcsolatban arról, hogy szerinted helyesen ítélt a bíró, vagy megérdemelt gyõzelem volt, mert azt egyedül csak Mr. Van Gaal tudhatja jól.
 
10. Ha a fenti pontokat nem tartod be és az interjú során több szabályt is megszegsz, legalább 3 méter távolságra állj tõle és legyen elõre megtervezett menekülési útvonalad. 
 
Sok szerencsét haver! 
 
forrás: sportskeeda.com
 


ManutdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!