Jones válla rendben van

A Manchester United és az angol válogatott védõje, Phil Jones úgy érzi, válla 'rendben van', és szerinte a Háromoroszlánosok Ecuador elleni mérkõzése jól szolgálta felkészülésüket a világbajnokságra.


Jones Manchester Unitedbeli csapattársával, Chris Smallinggal alkotta az angolok védelmének tengelyét, amikor tegnapelõtt Miamiban 2-2-es döntetlent játszottak barátságos-mérkõzésen Ecuadorral.

 

Pedig a Vörös Ördögök védõjének játéka erõsen kérdõjeles volt a nyári, brazíliai világeseményen, miután a május, 3-1-es Hull City elleni bajnoki gyõzelem alkalmával kificamodott a válla - azonban a hétközben már az alapos fizikai igénybevétellel járó mérkõzést is rendben tudta teljesíteni, amelyen végül Wayne Rooney és Rickie Lambert góljaival alakították ki a végeredményt az angolok.

 

Egyértelmûnek tûnik, hogy Roy Hodgson számára Phil Jagielka és Gary Cahill alkotják az elsõ számú belsõ védõpárost - ugyanakkor Jones azonnal készen fog állni, amint szükség van arra, hogy bevessék, miután jól állta a sarat a heves ecuadori rohamokkal szemben is.

 

 

"A vállammal minden rendben. Ez egy jó erõpróba volt számomra, de minden megfelelõen alakult. Pedig alapos igénybevételnek voltam kitéve az ecuadoriak támadói által" - kezdte Jones a The Sun-nak, aki szombaton Honduras ellen készülhet a válogatottal.

 

"Nem porcelánból voltak, nem féltették magukat az ecuadoriak. Jó teszt volt, pozitívan viszonyulok az elõttem álló idõszakhoz. Remekül szolgálta ez a mérkõzés a felkészülésünket, jó volt egy ilyen jó csapat ellen játszani."

 

"Talán több gólt is szerezhettünk volna, de összességében szerintem elégedettek lehetünk."

 

"Idõnként nagyon nehéz volt a hõségben, de pontosan ez az, amit akartunk, modellezni akartuk a várható körülményeket, úgyhogy számítottunk is erre. Gõzerõvel készülünk a június 14-i, Olaszország elleni mérkõzésre."

 

Jones, ahogy Manchesterben megszokhattuk, a válogatottban is képes a védelem jobboldalán játszani, ahol jelenleg a liverpooli Glen Johnson az elsõ számú esélyes a posztra. Azonban Ecuador ellen a Manchester City középpályása, James Milner szerepelt hátravontabb pozícióban, akinek teljesítménye lenyûgözte Jonest is.

 

"Úgy tûnt, mintha ez az egész teljesen természetes lenne Millynek. Õ egy nagyszerû játékos, tele energiával."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!