Giggs: Több tapasztalatra van szükségem

Ryan Giggs elmondása szerint, még nem állt készen a Manchester United irányítására, amikor tavaly ideiglenes menedzserként átvette David Moyestól a munkát.


A  walesi varázsló, aki mára UEFA Pro Licence engedélyes menedzser, jelenleg Louis van Gaal asszisztense a Unidnél és tisztában van azzal, rengeteget kell még tanulnia ahhoz, hogy egyszer ténylegesen átvegye a Vörös Ördögök irányítását. 

 
"Nagyon boldog voltam amikor rám esett a választás a United ideiglenes edzõjeként, de tudtam, ahhoz hogy végleges megbízást kapjak az Old Traffordon, valamivel több tapasztalatra lesz szükségem a menedzseri pályán"- mondta Giggs az FA hivatalos honlapján.
 
"Volt ugyan alkalmam rengeteget tanulni Sir Alextõl, de mint játékos még nem tudtam százszázalékosan a menedzseri munkára koncentrálni." 
 
"Idén viszont mindent bele fogok adni, és szerencsésnek érzem magam, hogy újfent egy nagy sikerû tréner mellett tehetem majd ezt. Fantasztikus volt ilyen hosszú idõn keresztül nyomon követni egy olyan ember és menedzser munkáját, mint Sir Alex. Megfigyelhettem azt is, hogy David Moyes milyen szempontok szerint irányít, és most alig várom, hogy egy olyan edzõtõl leshessem el a szakma csínját-bínját, aki Európa-szerte már bizonyított."
 
 
Giggs, most végleg szögre akasztotta futballcipõjét illusztris pályáját követõen, de tavaly még az edzõsködés mellett is remek teljesítményre volt képes a futballpályán. 
 
"Nem volt könnyû összeegyeztetni a két feladatot, meg kellett osztanom az idõm az edzõi és a játékosi teendõk között. Sõt, mint futballistának, aki nap mint nap együtt edz a társaival, valahogy éreztetnem kellett azt is, hogy most én irányítok. Kezdetben arra gondoltam, hogy nem edzek velük, de ha ennyi idõt eltöltöttél ezek között a srácok között, egy ilyen nagyszerû csapatban, egy ilyen fantasztikus klubnál, képtelen vagy nem beállni közéjük. Ugyanakkor oda kellett figyelnem arra is, ki hogyan teljesít, milyen formában van, kit küldjek pályára a következõ meccsen. Nem volt könnyû összeegyeztetni a két munkát, de most már minden erõmmel azon lehetek, hogy az edzõi pályára koncentráljak."   
 
 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!