Silvestre megvédi Shaw árát

Louis van Gaal együttese június végén 30 millió fontot adott ki a 18 éves, baloldali védõként bevethetõ Luke Shaw leigazolására a Southamptontól, de a klub egykori francia védõje szerint megtérülõ befektetés lesz az angol válogatott játékos.


Második igazolása volt Shaw a nyári transzferablak idején Louis van Gaalnak, azt követõen hogy egy nappal korábban megszerezték Ander Herrerát is, és ahogy a Goal.com arról már beszámolt, nem lesz gond a mindennapi kenyér elõteremtése az ifjú bekk számára, miután tetemes összegû, hetente 160 ezer fontos fizetésben állapodott meg a klubbal.

 

Ennek értelmében Shaw lett a világfutball legjobban fizetett tinédzsere, de a klub korábbi játékosa, Mikael Silvestre szerint a játékos négy évre való szerzõdtetése jó befektetésnek fog bizonyulni a jövõre nézve.

 

"Itt az egész ügyletet kell nézni" - kezdte a Goalnak a francia védõ a Chevrolet mezszponzorációjának kezdetét ünneplõ eseményen.

 

"Rendben, a végösszeg 30 millió font volt, de meddig is írt alá? Négy évre. Ezt is figyelembe kell venni. Tudom, hogy bizonyos szempontból nagyon drágának tûnik, de ha a Manchester Unitedhez igazolsz, akkor nem egy évre jössz, valószínûleg legalább négy-öt évet itt töltesz."

 

"Én kilenc évig játszottam a klubnál. Úgyhogy összességében hat-hét év után majd senki nem fogja azt mondani, hogy túl drága volt. Ez egy jó befektetés a klub részérõl."

 

 

Van Gaal kinevezését illetõen Silvestre bizakodásának adott hangot, hogy a holland szakember sikeres lesz az Old Traffordon, de arra számít, hogy a 62 éves újdonsült menedzser Herrera és Shaw megszerzését követõen sem lankad az átigazolási piacon.

 

"Amint bejelentették, hogy õ lesz az új menedzser, meg voltam róla gyõzõdve, hogy õ jó választás lesz a Unitednek" - folytatta az egykori francia válogatott játékos.

 

"Nagyszerû mérleggel rendelkezik mind klub-, mind pedig válogatott szinten, utóbbiról pedig éppen tanúbizonyságot is ad a világbajnokságon Hollandiával. Mindene megvan ahhoz, hogy egy olyan klub menedzsere legyen, mint a United, és épp a legmegfelelõbb idõben érkezik."

 

"Már van két új igazolásuk, és augusztus végéig szerintem még számíthatunk újabbakra, úgyhogy majd meglátjuk miként alakul a kerete. Két középsõ védõvel kevesebben vannak jelenleg, úgyhogy számíthatunk arra, hogy néhány tapasztalt játékossal erõsíteni fog azon a poszton."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!