Scholes szerint kiegyensúlyozatlan a keret

Paul Scholes, a Manchester United legendás játékosa egyetért Louis van Gaallal abban, hogy a David Moyes-tól örökölt keret kiegyensúlyozatlan.


Van Gaal nem rég azt mondta a csapatáról, hogy minõségi játékosok csoportja, de a tavalyi szezonban produkált gyenge eredmények "megtörték" a játékosokat.

 
Scholes elmondta a Sky Sports News-nak, hogy egyetért a holland értékelésével, ráadásul most Patrice Evra eligazolása is jelentõs veszteséget jelent.
 
"Õ maga mondta (van Gaal), és számomra is kiegyensúlyozatlannak tûnik a keret" - mondta Scholes.
 
"Számos játékosuk van a tízes pozícióra. Ott van Juan Mata, Shinji Kagawa és Adnan Januzaj, ráadásul nekem Ander Herrera is inkább tízes játékosnak tûnik mint középsõ középpályásnak."
 
"Vitathatóan Tom Cleverley-rõl is azt lehet mondani, hogy tízes játékos, így sok hasonló típusú játékosuk van, viszont a védelemmel már problémák vannak."
 
"Phil Jones, Chris Smalling és Jonny Evans azok, akik egyértelmû hátvédek. Van Gaal megemlítette, hogy kedveli Michael Keane-t és Tyler Blackettet, akik jó úton haladnak, de még így is a védõk lesznek az elsõ számú prioritásai."
 
"Ha az általam említett három srácot megnézzük akkor látjuk, hogy a sérülésekkel sem állnak túl jól. Úgy tûnik, hogy nem tudnak annyi meccset lejátszani, mint például Rio Ferdinand, Nemanja Vidic és Patrice Evra tudott, akik a védelem alapkövei voltak az elmúlt tíz évben."
 
"Ráadásul õket leszámítva, a balhátvéd posztot illetõen - most, hogy Evra elment, és egy olyan fiatal srácnak kell helyettesítenie, mint Luke Shaw, akit óriási összegért vett meg a klub - nagyon nagy lesz rajta a nyomás." 
 
"Szerintem szép lett volna Patrice részérõl ha marad és támogatást nyújt neki, de Patrice nézõpontját is megértem - õ is játszani akar."
 
 
"Nagy veszteségek érték a védelmet, de ott vannak a fiatalok, akik ha egészségesek tudnak maradni, akkor helyt fognak állni."
 
Scholes-nak azzal sincs problémája, hogy Van Gaal a médiában nyilvánosan, õszintén elmondta a véleményét Shaw erõnléti állapotáról.
 
"Ha valakinek ez nem tetszik, az a saját problémája" - mondta Scholes. "Szerintem az a legjobb, amikor egy játékos tudja, hogy hányadán állnak a dolgok. Ez jobb, mint a bizonytalanság."
 
"Kedvel a menedzser vagy nem? Úgy tûnik, hogy az új menedzsernél ezt mindenképpen tudni fogod, és ez csak jó lehet."
 
A United egykori középpályása azt is el tudja képzelni, hogy a holland menedzser állandósítani fogja a felkészülési túrán is használt 3-4-3-as formációt.
 
"Számos formációt használt már amíg különbözõ csapatok edzõje volt" - folytatta Scholes.
 
"A mostani játékosai alapján viszont úgy tûnik, hogy ez a formáció passzol legjobban a csapathoz."
 
"Szerintem ez arra van kitalálva, hogy be tudja vetni a támadójátékosait, mert szereti a két csatárát, Van Persie-t és Rooney-t fennt látni, illetve a tízes játékost is, aminek a szerepét Mata töltötte be."
 
"Ha ilyen szintû játékosok vannak a csapatodban, akkor jönni fognak a gólok - ha fel tudja építeni a rendszerét eköré a három játékos köré, akkor a United szurkolókra egy jó és szórakoztató szezon vár, rengeteg góllal."
 


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!