Híres magyar Vörös Ördögök: Carp-E

Ács Róbert, a Children of Distance zenekar egyik tagja interjút adott a ManUtdFanatics.hu rovatának, amelyben ismert magyar Vörös Ördögökkel beszélgetünk a klubról!


A Children of Distance 2006-ban alakult, méghozzá az elsõ olyan csapatként, amelynek tagjai távol éltek egymástól. Napjainkban a csapat óriási népszerûségnek örvend, mi sem bizonyítja ez jobban, minthogy 2011 és 2014 között folyamatosan megnyerték 'Az év legjobb együttese' díjat a VIVA Cometen. 2012-ben és 2013-ban a Bravo OTTO-n is bezsebelték ezt a címet.  

 

 

Mióta vallja magát Manchester United-szurkolónak?

Ács Róbert "Carp-E": Az 1999-es Bajnokok Ligája-döntõ volt a meghatározó pont, 11 éves voltam akkor. Nem láttam élõben a meccset, csak egy ismétlést pár héttel késõbb. Azelõtt nem igazán volt kedvenc csapatom, így nekem a United az elsõ, és valószínûleg az utolsó is. 

 

 

Mely játékosok voltak a legnagyobb befolyással arra, hogy Manchester United-szurkoló lett?

Ács Róbert "Carp-E": Ide most nagyon sok játékost felsorolhatnék, de talán Ryan Giggs-et emelném ki, aki pár éven belül remélhetõleg átveszi majd a csapat irányítását. Az õ generációjából a pályán sok mindenkit szerettem, de emberileg Roy Keane és Paul Scholes sosem volt szimpatikus. Utóbbi játékáért én is oda voltam, azonban emberileg mindig kicsit túl brit volt. Nem az a típus, akivel barátkoznék. A nyilatkozatairól nem is beszélve, bírálják mások is a Unitedet, de mondjuk Rio Ferdinand igyekszik mindig pozitív véleményt megformálni a csapatról.

 

Melyik United-generáció a legszimpatikusabb Önnek?

Ács Róbert "Carp-E": Nehéz kiemelni egyet, mivel a 2000-es évek eleje is meghatározó volt számomra. Peter Schmeichel és Jaap Stam voltak azok, akik megismertették velem a Unitedet. Fontos volt a 2007 körüli csapat is, amikor Cristiano Ronaldo meghatározó játékossá vált, s Wayne Rooney szintén a csúcson volt, meg is nyertük a Bajnokok Ligáját. Hatalmas örömet jelentett ez a számomra.

 

 

Járt már az Old Traffordon?

Ács Róbert "Carp-E": Tavaly decemberben élõben tekintettem meg a Chelsea elleni hazai rangadót, néhány ManUtdFanatics.hu-s társammal együtt szorítottuk végig a találkozót az Old Traffordon. Tizenhat év szurkolás után hatalmas élmény volt elutazni Manchesterbe, bár õszintén megmondom, a várost nem szerettem meg. A meccs hangulata viszont mindent vitt. Amikor vége volt az összecsapásnak, legalább 1,5 órát vártunk, hátha láthatjuk a játékosokat, de "csak" Sir Alex Fergusont sikerült lefotóznom. Sajnos gólt nem szereztünk, de megbeszéltük az akkori társasággal, hogy idén decemberben ismét visszatérünk, remélhetõleg már egy látványosabb kilencven percet láthatunk. 

 

 

Milyen gyakran tekinti meg mostanság a csapat meccseit?

Ács Róbert "Carp-E": Nagy fanatikus vagyok ezen a téren, minden meccset nézek. Legyen az utazás közben: a vonaton, a buszon, a kocsiban ülve, hiszen telefonon, tableten vagy laptopon néhány perc alatt nézhetem az aktuális meccsünket. Akad egy-két olyan eset, amikor azt mondtam, hogy most néztem meg utoljára, mert annyira rosszul játszottunk, de végül mindig meggondolom magam.

 

Mit gondol az idei szezonról?

Ács Róbert "Carp-E": Nagyon felemás érzéseim vannak, voltak nagyszerû sikerek, remek meccsek, amikor jó érzés volt United-szurkolónak lenni. Örömömben ugráltam a Liverpool, az Arsenal, vagy a City elleni gyõzelem után is. Azonban arra is volt példa, amikor inkább letagadtam volna, mert rossz volt nézni, amit a pályán mûvelteka srácok.

 

Mi a véleménye a jelenlegi csapatról?

Ács Róbert "Carp-E": Megmondom õszintén, ritkán olvasom már a Unitedes cikkek alatt a kommenteket, mert én nem vagyok annyira Louis van Gaal ellen. Rengeteg fiatalnak ad lehetõséget az akadémiáról, akik többnyire nagyon jól szállnak be a meccsekbe. A régi Unitednek is ez volt az erõssége. Marcus Rashfordnak sokkal szívesebben szurkolok, mint Falcaónak, aki nem mellesleg hatalmas csalódás volt. Persze a csapat messze nem tökéletes, de Ferguson után teljesen újra kellett építeni, amely annak idején még neki is évekbe telt. 2004 és 2007 között volt pár kevésbé sikeres év. A skót edzõlegenda irányítsa alatt is estünk ki a BL-csoportkörbõl. Bár neki sokkal könnyebben elnézte mindenki, -ahogy én is- ezeket a botlásokat. Fergusonnak is olyan igazolásai, amik nem jöttek be, ez minden edzõvel elõfordul, de ha Van Gaal jövõre is marad a csapat élén, nagyon sikeres szezonnak nézünk elébe.

 

Ha megtehetné, miben változtatna a csapaton?

Ács Róbert "Carp-E": Hiányzik egy igazi nagy világsztár a Unitedbõl, aki egymaga is eldönthetné a nehezebb meccseket. Olyan kaliberû játékosra gondolok, mint Neymar vagy Cristiano Ronaldo, utóbbit vissza is várom. Anthony Martialban benne van ez a plusz, de kell még 2-3 év, mire eljuthat arra a szintre.

 

Mi lehet a maximum, amit kihozhatunk a szezonból?

Ács Róbert "Carp-E": Titkon reménykedek a 3. helyben. Most elég közel van mindenki, jól jöttünk ki az elmúlt 1 hónapból, ezért nem tartom lehetetlennek. Talán mégis a 4. hely a reális, ami az idei gólszegény játékunkkal szerintem a maximum. Az FA-kupa döntõnek nagyon örülnék, legalább az összejöhetne.

 

Mit szól ahhoz, hogy megvertük a Manchester City-t az Etihadben?

Ács Róbert "Carp-E": A United-City párharc részemrõl nagy prioritást élvez, hiszen az egyik legjobb barátom nagy City-drukker. Minden meccsen húzzuk egymást, az elmúlt pár meccsen pedig én kárörvendhettem. Nem számít mi az eredmény, egy dolog sosem változik: Manchester is Red! 

 

 

 

Hecceli Önt a közönsége a United miatt a koncerteken?

Ács Róbert "Carp-E": Hálistennek nincs sok drukker a rajongók között, így ritkán kerül említésre. Többnyire azok szoktak keresni vagy írni, akik szintén United-szurkolók, aztán együtt örülünk, vagy szomorkodunk.

 

Focizott valaha?

Ács Róbert "Carp-E": Igen, tizenhárom évig. Dzsudzsák Balázzsal együtt voltam a megyei válogatottal edzõtáborban. Nekem késõbb jött a zene, ami azóta is az összes hétvégémet lefoglalja. Manapság többnyire csak PS-en játszom, de néha összejövünk a srácokkal kispályán.

 

Mire számíthatnak a rajongók jövõben a zenekartól?

Ács Róbert "Carp-E": Az új nagylemezünkön dolgozunk a zenekarral. Idén 10 éve, hogy megalakult az együttes és június 4-én lesz egy egész napos rendezvény ennek örömére budapesti Kincsem parkban. Egész évben jönnek majd ki az új dalok és klipek, szinte minden hónapban.

 

Mit szeret a legjobban a munkájában?

Ács Róbert "Carp-E": A legjobban azt, hogy egyben ez a hobbim is. Többnyire szórakozás és rengeteg pozitív élmény, emellett nagyon kreatív munka zajlik, sosem válik vontatottá, unalmassá.

 

 

A ManUtdFanatics.hu hatalmas köszönettel tartozik Ács Róbertnek az interjúért! 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!