Rizó Attila: United-City

Barátunkkal, Rizó Attilával készítettünk ismét interjút a szombati, City elleni bajnoki apropójából. A szezon során többször is megszólaltatjuk az évek óta Manchesterben élõ United drukkert. Attila ismét a Stretford Endrõl követte végig a találkozót.


Mielõtt kitérnénk a meccsre, a derbi elõestéjén nem mindennapi élményben lehetett részed. Mondj róla pár szót kérlek!

 

A mérkõzés elõtti este a Bishop Blaize vendége volt Denis Irwin és az Old Trafford hangja, Alan Keegan, a házigazda pedig természetesen a szurkoló legenda, Pete Boyle volt. A vendégeknek elõszöris lehetõségük volt egy közös képet csinálni a United legendával, amit az este során késõbb kinyomtattak, keretbe tettek, természetesen a játékos aláírásával. Utána jött egy kiadós, 3 fogásos vacsora, majd megkezdõdött egy kérdezz-felelek játék Irwinnel. Kérdezték a véleményét az ír válogatott EB teljesítményérõl, amit bõven ki is fejtett, majd a végén odaszúrt, hogy az angoloknál jobban szerepeltek. Mondott sztorikat Cantonáról, Fergusonról, és bevallotta, hogy õ sem úszta meg olykor azt a bizonyos hajszárítót. Természetesen kitért az új igazolásokra is, akiket mind jó vételnek tart; valamint Valenciáról és Shawról is beszélt egy kicsit külön, akiknek az eddigi teljesítményével nagyon elégedett. A derbit illetõen õ is magabiztos volt; illetve úgy véli, hogy ha a bajnoki cím nem is biztos, de minimum top 4 meglesz az idén. Egy felejthetetlen este volt, nagy élmény, ami megadta az alaphangot a másnapi rangadóra.

 

 

Elsõ ízben ütköztünk meg a városi riválissal. Sajnos nem úgy alakult, ahogy azt szerettük volna. Milyen érzések kavarogtak benned a meccs után?

 

Már a mérkõzés elõtt is úgy voltam vele, hogy ez még túl korai szakasza a bajnokságnak ahhoz, hogy túlzottan örüljünk vagy búslakodjunk a derbi eredménye miatt. Természetesen azért csalódott voltam, de elsõsorban dühös; fõleg Guardiola provokálása és Clattenburg döntései miatt. Tudom, nem ezekkel a dolgokkal kéne foglalkozni, de testközelbõl átélni, fõleg a Stretford Endrõl, teljesen más érzés, és ezek a dolgok nem tudják ilyenkor az embert hidegen hagyni.

 

 

Tanúsíthatjuk, hogy már meccs elõtt is rossz érzéseid voltak az eredményt illetõen. Egyszerû megérzés volt ez csak, vagy láttál olyan jeleket az elmúlt találkozókon, amelyek aggódásra adtak okot?

 

Csak egy egyszerû megérzés volt, ami az esetek nagy részében sajna be is jön. Aggodalomra szerintem semmi ok nem volt, fõleg Aguero távollétében.

 

Azt hiszem, egyértelmûen mondhatjuk, hogy a védelmi hibák mellett a mérkõzés elsõ periódusa volt az, ami megbélyegezte az egész meccset, hiszen teljesen más hõfokban kezdett a City. Minek tudod be ezt a kezdeti ritmusbéli különbséget?

 

Igen, sajnos az elsõ 35-40 perc abszolút az ellenfélé volt. Nem választott jó kezdõt Mourinho. Mkhitaryan kezdetése még akár jól is elsülhetett volna, de tudtuk, hogy egy kisebb sérülést összeszedett, Lingard viszont már érthetetlen, hiszen egy hónapja nem is játszott. Személy szerint nekem az is meglepetés volt, hogy Smalling helyett ezúttal is Blind került a védelem közepébe. Ezzel szemben a vendégek kezdõje a már megszokott volt, nincs meccshiányban senki, és kezdenek nagyon összeszokni.

 

 

A borzalmas kezdés után a félidõre nem sok híján sikerült kiegyenlíteni és a kontrákat leszámítva dominálni tudtunk összességében. Bár kikaptunk, a jövõre nézve milyen konzekvenciákat vonhatunk le a meccs összképe alapján?

 

Hosszabb távon talán még jól is jártunk, hogy nem sikerült a pontszerzés. A vereséggel remélhetõleg extra motivált lesz Mourinho, hogy helyrehozza a hibákat. Ha végre összeáll a Bailly - Smalling kettõs amit mindenki szeretne, illetve megtalálná a megfelelõ hármast Ibra mögé, akkor képesek leszünk sorra, szép játékkal hozni meccseket. Az akarással nincs gond, ezt eddig is láthattuk.

 

Több gyengébb teljesítmény is volt a vártnál sajnos, a leginkább szembetûnõ talán Paul Pogba játéka volt, aki nem igazán találta a helyét a pályán, vagy annál is inkább a megfelelõ ritmusát a mérkõzésnek. Kezdeti nehézségek?

 

Remélhetõleg csak kezdeti nehézségek. Illetve talán át kéne alakítani a csapat formációját a 4-2-3-1-rõl egy 4-3-3-ra, ahol jobban ki tudna Pogba bontakozni. Megnézném, hogy hogy teljesít, ha két belsõ kp is ott van még a kezdõben. Herrera, Schneiderlin, Fellaini, Carrick... Van lehetõség bõven. Csak kérdés, hogy egy 4-3-3-ban meg hol lenne Rooney helye.

 

 

Ellentétben Marcus Rashford megint, ismét és újra bizonyította, hogy ha kell, a padról beszállva is a legmagasabb ütemben és minõségben képes játszani, hiszen láthatóan veszélyesebbek lettünk vele. Hogyan látod az õ helyzetét?

 

Ha nem is rendszeresen, de havi 1-2 meccsen megnézném kezdõként. Óriási potenciál van a srácban, így mindenképp kell neki a sok lehetõség, de azért ne túl sok még, nem akarjuk, hogy hamar kiégjen. Ha Ibra 2 évet itt lesz, legyen fõleg csere, mert a svéd mellett úgysem lesz 9-es poszton, kitenni a szélre meg kár lenne egy ilyen gólveszélyes gyereket.

 

Csütörtökön megkezdjük a menetelést az Európa-ligában. Menetelés lesz ez egyáltalán, vagy te is úgy gondolod, a játékosok akarva-akaratlanul sem teljesítenek úgy majd, mint azt tennék a Bajnokok Ligájában?

 

Szerintem kellõ komolysággal fogjuk indítani a sorozatot, de mivel sok olyan játékos szerepeltetése várható, akik eddig nem nagyon kaptak lehetõséget, nagy kérdés, hogy milyen lesz a teljesítmény. Azért ha a bajnoki címért leszünk idén harcban, és a top4 helyezés biztos, akkor tavasszal nem várok egy nagy menetelést.

 

Hétvégén aztán ismét a bajnokságé a fõszerep és az egészen meggyõzõ teljesítményt nyújtó és frissen feljutott Watford lesz az ellenfelünk. Mit gondolsz, milyen változtatásokkal operálhat Mourinho?

 

Egy hasonlóan nehéz gyõzelemre számítok, mint a Hull elleni volt. Szerintem egyelõre marad Mourinho a Pogba-Fellaini kettõsnél középen, illetve a szélre visszatér a kezdõbe Mata és Martial. Rashford kezdõben való szereplésén meglepõdnék, mert az Európa Ligában könnyen megkaphatja a 90 percet. Ezeken kívül természetesen azt várom már, hogy Smalling átvegye Blind helyét a védelemben, ami szerintem meg is fog történni.

 

Attila által készített videó szombatról:

https://www.youtube.com/watch?v=wjaak3_WF6E

https://www.youtube.com/watch?v=s0ay72gn_XA


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!