Mourinho véleménye a Leicester legyõzésérõl

Jose Mourinho dicsérte csapatát a Leicester City felett aratott 4-1-es gyõzelem után, kiemelve a Vörös Ördögök intenzitását és mozgását, mint a gyõzelemhez szükséges kulcsfaktorok.


Mi irányítottunk
"Ez egy jó teljesítmény volt. Komplikált ennyire kényelmes sikert aratni, mint amilyet mi arattunk. Éreztük, hogy a második gól után megtörtek, és továbbiakért hajtottunk, igazán jól játszottunk. Természetesen a második félidõben senki nem várta azt, hogy még négyet lövünk és 8-0 lesz a vége, minden az irányításról szólt."

Pozitív kezdet
"Úgy gondolom a szezon során elõször nagyon jól kezdtünk. Jobbára a második félidei teljesítményünk jobb az elsõnél. Nem tudom, hogy ennek mi az oka, hiszen ugyanúgy, ugyanazzal a profizmussal készülünk. Ma volt intenzitásunk, jó volt a mozgásunk, dinamikusak voltunk és nagyon erõsen védekeztünk egy olyan csapattal szemben, akiket mint mondtam is, könnyû elemezni, de nehéz felvenni velük a kesztyût. Hazatérni és legyõzni a bajnokot jó dolog. A múlt szezonban nem tudtuk megverni õket, idén azonban ez már kétszer is sikerült."

Ez a teljesítmény a követendõ példa?
"Azt mondhatom, hogy igen. Agresszívabbak voltunk és erõteljesebben gyakoroltunk nyomást. A csapat gyorsabban reagált labdavesztésnél és nagyon célirányosak voltunk, számos gyors támadásunk volt. Úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna és ez igazán jól sikerült. A mérkõzésekre való készületek mindig jók. Aztán a mérkõzés az már a mérkõzés és nagyon sok dolog nem a te irányításod alatt folyik, emiatt olyan szép a futball és ezért szeretik annyira. Az a helyzet, hogy nagyon jól játszottunk a mérkõzés lezárásáig."

 

 

 


Csapatjáték vagy egyéni villanások?
"Úgy gondolom maga a csapat játszott jól. Négy gólt szerzel úgy, hogy a csatárod be sem talál, és én ennek ellenére úgy láttam, hogy a csatárom fenomenálisan játszott. Úgy gondolom [Zlatan] Ibrahimovic fantasztikusan játszott abban az aspektusban, hogy tõle indultak a támadások. [Juan] Matának nagyon gyorsan pörög az esze a pályán és [Jesse] Lingard és [Marcus] Rashford remek intenzitást adtak a csapatnak, de jobb szeretném azt mondani, hogy csapatként játszottunk jól."

Rooney továbbra is egy nagyszerû játékosunk
"Õ egy nagyszerû játékosom, nagy játékosa a Unitednek és az országa számára is. Nem szeretnék mást mondani. Õ az én emberem, totálisan bízom benne és õ momentán ugyanolyan boldog, mint én. Nyert a csapata és õ ennek megfelelõen boldog is."

Vissza a gyõzelmek útjára
"Vesztettünk hat pontot a Premier League-ben, de nem döntetlent játszottunk, hanem gyõztünk. Ha nem döntetlenezel, de pontokat veszítesz, hasonló a helyzet. Tizenkét pontunk van, de ma az eredményrõl, a teljesítményrõl és a szurkolók örömérõl szólt minden. Csütörtökön fontos mérkõzés vár ránk az Európa-ligában, és visszatérni pár jó eredmény után ide jó lesz számunkra."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!