Martial lett január legjobbja

Anthony Martialt szavazták meg a szurkolók január legjobbjának a Manchester Unitednél – ez már a harmadik alkalom az idei szezonban, hogy megkapta ezt a jeles kitüntetést.


Mint mindig, ezúttal is drukkerek ezrei adták le voksukat a United hivatalos Twitter oldalán, melyek 50 százalékát Martial zsebelte be. A francia mellett még Jesse Lingard (35%) és Luke Shaw (15%) voltak a jelöltek.

 

2018 első hasonszőrű díját bezsebelve, Martial immár mesterhármast tudhat magáénak, ami a hónap legjobbjának járó elismeréseket illeti a 2017/2018-as idényben, hiszen szeptemberben és októberben is a virtuóz támadót választották meg a Vörös Ördögök szimpatizánsai az adott hónap legjobb teljesítményét nyújtó játékosnak. Mindent eldöntő találata a Tottenham ellen az Old Traffordon egyébként október hónap legszebb góljának címét is elnyerte.

 

A többi hónap játékosa cím nyertesei idén Paul Pogba (augusztus), Ashley Young (november) és Jesse Lingard (december) voltak.

 

DE MIÉRT IS NYERT ANTHONY?

A január ismét egy figyelemre méltó hónapja volt a francia légiósnak, aki három egymást követő Premier League meccsen is gólt szerzett a Vörös Ördögök számára – első ízben érte el ezt a teljesítményt -, s mindegyik esélyes a hónap legszebb találata címére.

 

Emellett két gólpasszal is kiszolgálta társait januárban, egész pontosan Romelu Lukakut egyszemélyben, aki mind a Derby County elleni FA-kupa siker, mind pedig a Stoke City elleni bajnoki győzelem alkalmával szerzett gólját Martial passzának is köszönheti részben.

 

Martial szerezte az első találatunkat is a 2018-as naptári évben egy fenséges megmozdulás eredményeképpen Újév napján az Everton ellen, végül 2-0 arányban megnyert találkozón. Ezt követően egy újabb remek befejezéssel örvendeztette meg a klub szurkolóit és társait az Old Traffordon elért diadalon a Stoke ellen – a találkozó vége 3-0 lett.

 

 

Ha ez nem lett volna elég, a 22 éves feltörekvő klasszisunk szerezte a Burnley elleni meccs egyetlen gólját is egy mértani pontosságú lövés révén, ami később a meccs embere címet is jelentette számára egyben, hiszen gólja mellett lenyűgöző teljesítménnyel is rukkolt elő a Turf Mooron.

 

Mindössze Lingard (12) és Lukaku (19) neve mellett szerepel eleddig több találat a szezon összes versenykiírását figyelembevéve, mint amennyit Martial szórt, de 11 góljával és 9 asszisztjával neki sincs oka a szégyenkezésre. Már most megfejelte a tavalyi, egész szezonban lőtt 8 gólját, és minden bizonnyal szeretné túlszárnyalni a 2015/16-os debütáló idényében elért 17 találatát is. Ezen szezonban egyébként két ízben kapta meg a hónap legjobbja címet.

 

A támadó tekintélyt parancsoló formában futballozik idén, akkor is hatást gyakorolva a játék menetére, ha kezdőként, és akkor is, ha csereként számít rá Jose Mourinho. A szezon hátralévő részében pedig ugyancsak létfontosságú szerepe lehet a Vörös Ördögök céljainak elérésében, mely nem titkoltan, a lehető legtöbb érem, trófea bezsebelése.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!