Martial: Ole azt akarja, hogy csak támadjak

Hétvégi parádés Fulham elleni szólógólját követően Anthony Martialt a Manchester United holnapi, Paris Saint-Germain elleni erőpróbáját megelőzően arra kérték, tekintsen előre csapata feladatainak tekintetében.


A játékosok ugyanazok, az eredmények mégis 180 fokos fordulatot vettek az új menedzser irányítása alatt. Mi történt?

"Nos, egy olyan edzőnk van, akinek más céljai, és hozzáállása van, mi pedig természetesen megpróbáljuk teljesíteni a kéréseit. Talán számunkra könnyebb az általa elvárt stílusban játszani, mint amiben korábban kellett. Jól teljesítünk a pályán, és reméljük, hogy ezt folytatni is tudjuk."

 

Megfogalmazódott olyan vágy a játékosok körében, hogy Solskjaer maradjon továbbra is a vezetőedző?

"Egyértelmű, hogy most nagyon jól alakulnak a dolgok számunkra, mi pedig nagyon boldogok vagyunk, hogy velünk van. Remélem, hogy tovább folytathatjuk vele a közös munkát, mint már véglegesített menedzser és vezetőedző, de a végső döntést nem mi fogjuk meghozni. Ahhoz nem férhet kétség, hogy számunkra nagyon nagy elégedettséget okoz, hogy jelen pillanatban velünk dolgozik."

 

 

A menedzser beszélt arról, hogy mennyire elégedett veled, de szeretné, ha több 'csúnya' gólt szereznél, hogy szezononként legalább 20 gólig jutó támadó legyél. Szerinted erre képes tudsz lenni és a United szurkolói még nem is láthatták igazán azt, amikor a legjobb formádban játszol?

"Nos, ez a téma gyakran felmerül kettőnk között, és az igazat megvallva már más menedzserek is mondták ezt nekem. Azt mondták, hogy ez olyan dolog, amin még dolgoznom kell, nagyon erősen. Ha ez sikerülne, és túl tudok jutni a védelmen is, akkor igen, szerintem több gólt is szerezhetek."

 

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek december eleji sorsolásakor számos United szurkoló csapata kiesését valószínűsítette, míg most már győzelmet várnak. Megtudnád fogalmazni, hogy mi történt a sorsolás óta eltelt 2 hónap során?

"Szerintem az új menedzserünk érkezésével hatalmas magabiztosság és elhivatottság jelent meg a csapatnál, ez pedig természetesen nagyon nagy segítségünkre volt. Tényleg nagy lökést jelentett számunkra. Nagyon bízik bennünk, mi pedig persze azon vagyunk, hogy mindezt megháláljuk. Abban reménykedünk, hogy a dolgaink jól alakulnak. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy ehhez megfelelő úton járunk."

 

A jelenlegi eredményeitek, illetve a PSG hiányzóinak ismeretében, szerinted a United a holnapi összecsapás esélyese?

"Nem, nem hiszem, hogy ettől azok lennénk, de az, hogy vannak olyanok, akikre nem számíthatnak, az természetesen az előnyünkre szolgál. De azzal is tisztában vagyunk, hogy így is számos kiváló játékosuk van, akiket pedig bevethetnek. Úgyhogy továbbra is azt gondolom, hogy nagyszerű mérkőzésre van kilátás. Amelyen csak remélni tudom, hogy győzni fogunk."

 

 

Miként tudnád megfelelően érzékeltetni azt, hogy mennyire játszik jól Paul Pogba jelen pillanatban? Szerinted egy kicsit szabadabban játszik a pályán?

"Paul az Paul - szerintem ezt már korábban is mondtam. Mindenki tudja, hogy milyen kvalitásokkal rendelkezik. A saját ismereteim szerint ő a világ egyik legjobb középpályása, és szerintem jelenleg ezt bizonyítani is tudja. Olyan játékot mutat, amelyre csak a világ legjobb középpályásai képesek és szerintem a következő néhány mérkőzésen még ennél is jobb teljesítményre lesz képes, ami számunkra nagyon fontos lehet."

 

Az edzőváltást megelőzően is kiválóan játszottál. Volt bármi, amiben a jelenlegi menedzser mást kért tőled a korábbihoz képest?

"Arra kért, hogy támadjak többet. Mindösszesen annyi a feladatom: ugyanúgy én jelentsem a különbséget mint korábban, legyek még döntőbb a pályán. De a többi támadónknak is nagyon jól megy mostanság. Csak annyit mondhatok, hogy reményeim szerint mindannyian folytatni tudjuk ezt a mostani játékot. Van egy bizonyos fokú rotáció a csapaton belül, de reményeim szerint továbbra is ilyen hatékonyak tudunk lenni, és folytatni tudjuk a legmagasabb szintű játékunkat."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - PSG

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő 1. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!