Kloppot lenyűgözte Solskjaer

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp szerint Ole Gunnar Solskjaer bebizonyította, hogy megérdemli egy top klub vezetését.


Solskjaer jelenleg csak megbízott menedzserként irányítja a Unitedet, azonban sikert sikerre halmoz, mióta átvette José Mourinho helyét a kispadon.

 

Úgy tűnt, hogy a Unitednek esélye sem lesz Bajnokok Ligája helyet kivívni ebben a szezonban, mostanra azonban már a negyedik helyet foglalják el, a norvég menedzser kinevezése óta kilenc Premier League mérkőzéséből nyolcat megnyert csapatával egy döntetlen mellett.

 

Amikor megkérdezték Kloppot, mit gondol Solskjaer eddigi Unitednél töltött időszakáról, így felelt a Sky Sports-nak: "Magam is menedzser vagyok és tudom, hogy nem vagyunk varázslók."

 

"Ez nem úgy működik, hogy belépünk az ajtón, majd azt mondjuk, hogy 'nem vagy elég jó, de azzá tudlak tenni'."

 

"De az a szerencsés körülmény áll fenn, hogy jó játéksokkal vagyunk körülvéve és Ole Gunnar Solskjaer ragyogó munkát végez."

 

"Minden arról szól, hogy előhozd a csapatban rejlő lehetőségeket, gondoskodj arról, hogy még magasabb minőséget képviseljetek, és ő ezt is tette, ez pedig őt egy top klubhoz méltó menedzserré teszi."

 

 

"Nem ismertem őt, egyszer találkoztunk, ha jól emlékszem tavaly egy edzőmérkőzésen La Mangában, ő épp a norvég csapattal volt ott, és akkor volt egy rövid beszélgetésünk."

 

"Ő egy kedves fickó, ezt csak megerősíteni tudom, és amit eddig véghez vitt, az kiváló."

 

A United sokkal támadóbb felfogásban játszik Solskjaer irányítása alatt, azonban Klopp szerint nem lenne bölcs megpróbálni megtippelni, hogyan is fogja megközelíteni a hazai csapat a vasárnapi rangadót.

 

"Meglátjuk majd, hogyan játszanak ellenünk" - mondta. "Képesek több módon is játszani."

 

"Sokkal támadóbb szellemben játszanak most, ez teljesen világos, az ellentámadásaik pedig valós veszélyt hordoznak, főleg amikor Martial és Lingard bevethetőek."

 

"Nem csak ez az egyetlen dolog, amiben jók. Van azonban pár olyan megkérdőjelezhető pont, amire nem biztos, hogy megfelelően tudnak majd válaszolni - de egy nagyon fizikális mérkőzésre van kilátás, ami mindkét csapattól sok erőfeszítést igényel majd."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!