Martialtól sokat kaphatunk idén?

Anthony Martial immár ismét a 9-es számú mezt viseli és nagyon örül annak, hogy visszatérhetett kedvenc posztjára.


Az ikonikus mezszámot 2015-ben kapta meg a francia csatár, amikor az Old Traffordra igazolt. Bemutatkozó szezonjában 17 találatot szerzett és úgy tűnt, a Vörös Ördögök támadó szekciójának szerves részét képezi majd.

 

Azonban Jose Mourinho szélső posztra tette őt, ráadásul Romelu Lukaku leigazolásával a 9-es mezt le kellett cserélnie.

 

A belga csatár közben távozott Manchesterből, lehetővé téve, hogy a 23 éves játékos visszakerüljön abba a pozícióba, ahol Unitedes pályafutását kezdte.

 

Martial nagyon szeretné a legtöbbet kihozni lehetőségéből, amit a klub hivatalos applikációjának el is mondott: "Gyerekkorom óta mindig csatár voltam, de az is jó, ha kicsit többet kell szélen szerepelni, élvezem azt is."

 

"De igazán öröm, hogy visszatértem ebbe a középső szerepkörbe, remélem, hogy képes leszek igazán segíteni a csapatnak és sok gólt lőhetek."

 

Ole Gunnar Solskjaer menedzser, aki maga is gólvágó volt, beszélt a szezon előtt Anthonyval, amiről a fiatal csatár is említést tett: "Most, hogy ismét enyém a 9-es mez, csak annyit mondott nekem, hogy felelősséggel tartozom és gólokat kell szereznem. Ezt próbálom megtenni."

 

 

"Sokat dolgozunk ezen az edzéseken és úgy vélem, ez folyamatosan javul."

 

Martialnak sikerült betalálnia a nyitófordulóban. A United 4-0-ra legyőzte a Chelsea csapatát, mely során Marcus Rashford kétszer is eredményes volt. Martial, aki szívesen sodródik a szél felé, akárcsak Thierry Henry, mesélt arról is, milyen kapcsolat van közte és Rashford között: "Nagyon jó számunkra ez, mert lehetővé teszi, hogy az ellenfél védelme körül mozogjunk. Egyértelműen segít megzavarni őket, ami nagyon jó nekünk."

 

"Azt is jelenti ez, hogy szerepköröket is válthatunk, ha egy kicsit több időt akarunk kapni és kicsit többször labdába érni. Nagyon fontos ez és kulcsfontosságú, hogy megőrizzük az egyensúlyt csapaton belül."

 


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!