Solskjaer: Több kockázatot kell vállalnunk

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer szerint játékosainak több kockázatot kell vállalniuk támadásban, ha vasárnap le akarják győzni a Liverpoolt.


Az Aon Training Complexben tartott mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján a menedzser elmondta, szeretné, ha sokkal többet vállalnának előre játékban, hiszen ez beleivódott mára a klub DNS-ébe.

 

"Természetesen minden az eredményekről és arról szól, hogy elkezdjünk mérkőzéseket nyerni és gólokat szerezni, mert ezek a legfontosabbak" - jelentette ki Ole.

 

"Több helyzetet kell kidolgoznunk, mert védekezésben szerintem stabilak vagyunk, de támadásban nem vagyunk eléggé vállalkozószelleműek, nem vállalunk elég kockázatot."

 

"Ha megnézzük kik a legjobb csapatok manapság, akkor láthatjuk, hogy hozzánk képest gyakran kockáztatják a labda elvesztését, többet futnak be a védők mögé és a fiúknak is ezeket a folyamatokat kellene lejátszaniuk."

 

"Amikor eltűnőben van az önbizalom, akkor talán hajlamosabbak a játékosok a biztosabb megoldásokat választani, ezért az én feladatom az, hogy odaszóljak nekik, 'gyerünk'. Itt nem a biztonságról szól a játék. Ennél a klubnál vállalni kell a rizikót."

 

Csalódást keltő bajnoki formával a hátuk mögött várhatják az ősi rivális elleni összecsapást a Vörös Ördögök, de Ole szerint a hétvége rangadója bőséges motivációs forrást jelenthet játékosai számára ahhoz, hogy nagy eredményt érjenek el.

 

 

John O’Shea, Rio Ferdinand, Diego Forlan és természetesen Solskjaer is szerzett már emlékezetes gólokat a Mersey-partiak ellen, a norvég menedzser pedig szeretné, ha játékosai követni tudnák ezeket a példákat.

 

"A stáb és a játékosok is tudni szokták, hogy mikor következik a Liverpool elleni mérkőzésünk" - tette hozzá.

 

"Ez egy olyan párosítás, amelyet nagyon sok ember fog nyomon követni, ha pedig aláírsz a Man Unitedhez, akkor minden évben az válik az első dolgoddá, hogy megnézd a sorsoláskor, hogy mikor játszunk ellenük, mert hazai pályán az egyik legősibb rivális ellen mindig nagy mérkőzésnek ígérkezik."

 

"Lehetőség számukra (játékosok), hogy beírják magukat a történelem könyvekbe, mint ahogy én tettem, mert ha győztesgólt szerzel a Liverpool ellen, akkor azt örökké a neveddel kötik majd össze."

 

Az elmúlt hetek teljesítményére rányomták a bélyegüket a sérülések, ugyanis Luke Shaw és Anthony Martial már két hónapja nem állhat csapata rendelkezésére, David de Gea és Paul Pogba pedig a hétvégi derbin nem segíthet majd a társaknak.

 

 

Ole jelenlegi helyzetét Jürgen Klopp 2015-ös Liverpoolhoz történt megérkezéséhez hasonlította, ezzel jelezve, hogy a játékosoknak időre van szükségük ahhoz, hogy hozzászokjanak a letámadásos játékhoz.

 

"Nem éreztem úgy időnként, hogy meg lenne bennük az a fajta izmosság és mentalitás, de mi nagyon keményen dolgozunk azért, hogy fizikálisan megfelelő kondícióba hozzuk a fiúkat."

 

"Természetesen vannak sérültjeink, de ez talán egy folyamat részeként értelmezhető."

 

"Emlékszem, hogy Jürgen megérkezésekor is, ha összehasonlítjuk, ugyanúgy megvolt a sérülések a kezdeti időszakban, talán a munkamennyiség és az intenzitás okán, aztán ez megszűnt."

 

"Ugyanazzal a kezdő tizeneggyel állhat ki hétről-hétre, és mi is el fogunk jutni erre a pontra."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

Premier League 9. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!