A nehéz átmenet segíthet a fiataloknak

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester United akadémiájáról feljövő játékosok tanulni fognak a mostani, nehéz átmeneti időszakból.


A Vörös Ördögök az utóbbi 33 év legrosszabb szezonkezdetét produkálták, kilenc forduló alatt csak 10 pontot zsebeltek be.

 

Romelu Lukaku, Ander Herrera és Alexis Sanchez nyári távozásával a manchesteri keret elég rövid lett, ráadásul a norvég menedzsernek kulcsjátékosainak sérüléseivel is meg kellett küzdenie.

 

Azonban a United szakvezetője mindig is számított a fiatalokra, mondván 'ez csak a munka része', és hiszi, hogy az akadémiáról bekerült játékosok jól megállták a helyüket.

 

"Bátornak kell lenned! Hinned kell a játékosaidban és a srácokban" - mondta Solskjaer a Sky Sports News-nak.

 

"A lehető leggyorsabban eredményekre van szükségünk. A Norwich ellen is eredményre van szükségünk. De akkor is abban a helyzetben leszünk, mint most."

 

"Hoztunk egy döntést, hogy elkezdjük az átmenetet és ez az átmeneti időszak nem volt könnyű, de úgy vélem, a fiatal srácok tanulni fognak ebből."

 

"Ilyen a DNS-ünk. Esélyt adunk fiatal játékosoknak és valójában addig nem tudod, mire képesek, míg be nem dobod őket a mélyvízbe és látod, tudnak-e úszni. Ezek a srácok eddig nagyon jól tették a dolgukat."

 

 

Solskjaer reméli, hogy a United képes lesz vasárnap megállítani a Norwich-ot, de elmondta, a legjobbjukat kell adniuk, hogy esélyük legyen.

 

A manchesteriek csak három ponttal előzik meg a mai ellenfelüket, mely jelenleg az utolsó előtti helyen áll a tabellán. A Kanárik ebben a szezonban már legyőzték a címvédő Man City-t a Carrow Roadon és Solskjaer kemény csatára számít.

 

"Remélem, hogy meg fogjuk állítani őket, hiszen mindig nagyon nehéz a Carrow Roadon játszani. Amikor néztem az első bajnokijukat [a Liverpool ellen], egy olyan csapatot láttam, mely tele volt bátorsággal. Bátrak voltak, a saját focijukat játszották."

 

"Ez hozott nekik néhány remek eredményt - legyőzték a Newcastle-t és a Man City-t - és olyan csapatuk van, melyben tisztán látszik filozófiájuk."

 

"Készen állunk a meccsre, Belgrádban voltunk és néhány játékosunk visszatért. Aaron Wan-Bissakát és Anthony Martialt 60 perc után le tudtam hozni, ők sokat kihagytak előtte."

 

"Úgyhogy remélem friss kerettel állhatunk ki, hiszen a lehető legjobb tudásunkat kell hozzuk, hogy legyen esélyünk."
 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!