Scholes: Fernandes különleges tehetségnek tűnik

A Manchester United legendája, Paul Scholes nem gyakran ragadtatja el magát, de még őt is izgalomba hozta az, amit a januári átigazolás Bruno Fernandes a csapat keretébe hozott.


A portugál játékmestert egy hónappal ezelőtt szerződtették a Sporting Lisszabontól és már ez idő alatt nagy hatást gyakorolt újdonsült csapatára, amelyet jól példáz két gólja, két gólpassza és három mérkőzés legjobb játékosa elismerése.

 

Ole Gunnar Solskjaer nagy megelégedéssel dicsérte teljesítményeit, játékostársai mind egyetértenek abban, hogy a csapat 18-asa valami egészen különleges birtokosa, míg a szurkolók a nevét skandálják a mérkőzéseken.

 

Utóbbi különösen csütörtökön este, az Old Traffordon volt feltűnő, amikor Bruno nevétől az egész stadion zengett, a United pedig stílusos játékot bemutatva 5-0-al küldte haza a Club Brugge-t az Európa-ligában.

 

Scholes a BT Sport szakértőjeként az Álmok Színházában volt a második számú európai kupasorozat nyolcaddöntőjébe való jutásért vívott párharc visszavágóján és, mint a klub történetének egyik legjobban passzoló játékosa, nála keresve se találhatnánk hozzáértőbb személyt arra, hogy megítélje azt a játékost, aki éppen az ő régi mezszámát viseli.

 

"Ő egy különleges tehetségnek tűnik, aki egyben a szurkolók körében is hőssé válhat" - kezdte Paul.

 

"Még a neve is alkalmas arra, hogy kántálják és énekeljék. De aztán az ember eszébe jutnak az olyan szurkolók által nagyra tartott játékosok, mint Eric Cantona és Wayne Rooney, és abban reménykedik, hogy a jövőben ő is ugyanolyan jóvá válhat, mint ők."

 

 

Scholest széles körben a Vörös Ördögök történetének egyik legtehetségesebb és legintelligensebb játékosának tartják és a világ futball legelismertebb alakjai is az elismerői között vannak.

 

Középpályásként hatalmas érzéke volt ahhoz, hogy átlássa, hol helyezkednek a körülötte lévő játékosok, csütörtökön este pedig arra tett utalást, hogy Fernandes is hasonló kompetenciákkal rendelkezik.

 

"Ezt a fajta tudatosságot Eric Harrison plántálta belém" - tette hozzá Scholes, utalva egykori edzőjére, aki a United akadémiáján képezte.

 

"Abban a pozícióban, legyél 10-es, 8-as vagy bármilyen egyéb számot képviselve, tudnod kell, hogy hol helyezkednek a többiek a pályán. Ez Brunoban is megvan. Ő már akkor tisztában van mindennel, mielőtt hozzá kerülne a labda és ez mindent meggyorsít. Ez ellen nagyon nehéz védekezni."

 

A Solskjaer fiatal és fejlődő csapatára gyakorolt hatása mellett Scholes szerint a portugál válogatott képes lehet új szintre emelni a klubot.

 

 

"Tudják hogy működik ez? Néha elég lehet akár csak egy játékos is ahhoz, hogy egy csapatban minden a helyére kerüljön, ő pedig ilyen játékosnak tűnik."

 

"Tudjuk, hogy már eddig is jó játékosok alkották a csapatot, de szerintem ő egy olyan játékos, aki körül mindenki még jobbnak tűnik."

 

"Ha megnézzük a nagyszerű csapatokat, mint például a City-t az elmúlt 8-9 évben, akkor láthatjuk, hogy ott volt David Silva, akivel igazi játszós futballt láthattunk tőlük és labdákkal tömte a társait. Most Kevin De Bruyne veszi át ezt az örökséget."

 

"Amikor visszaemlékezünk az itteni nagy csapatokra, akkor ott van az a csapat, amelyben Eric Cantona játszott 10-est, aztán Teddy Sheringham és bizonyos szintig Dwight Yorke is ezt tette. Mindegyik nagy csapatot az jellemezte, hogy remek kapcsolat volt a középpálya és a csatársor között."

 

"Nézzék, még korai nagy kijelentéseket tenni és nem akarjuk túlzottan elragadtatni magunkat. Ez egy Brugge elleni hazai meccs volt. De számomra ő [Fernandes] olyan játékosnak tűnik, aki képes lehet összetartani a csapat teljes támadó alakzatát."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!