Woodward: Továbbra is "nagyon versenyképesek" akarunk lenni az átigazolási piacon

A Manchester United "nagyon versenyképes" maradhat a nyári átigazolási szezonban, annak ellenére, hogy Ed Woodward elismerte, a klub nem "immunis" a koronavírus világjárvány okozta pénzügyi problémákra.


Woodward, a klub ügyvezető alelnöke, egy múlt heti online szurkolói fórumon elismerte, hogy "nem fog minden a szokásos kerékvágásban menni" az Old Traffordon az előttük álló transzfer periódusban.

 

A Vörös Ördögök menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer még márciusban azt nyilatkozta a Sky Sportsnak, hogy a United aktív lesz a piacon, a pletykák pedig arról szóltak, hogy gazdasági erejüknél fogva az angol válogatott két ászát, Harry Kane-t és Jadon Sanchot is megszerezhetik.

 

A 2018-19-es szezont felölelő üzleti évükben elért 627.1 millió fontos bevétel értelmében a United továbbra is a világ egyik leggazdagabb klubja, Woodward azonban nem érzi helyénvalónak, hogy nagy összegű átigazolásokkal hozzák őket szóba, miközben az egész iparág hónapok óta leállt.

 

"Valahogy helytelennek érzem azt, hogy a jelenlegi körülmények között több száz milliós átigazolásokról szóló pletykák repkednek" - mondta Woodward, amely a múlt pénteki online szurkolói fórum most napvilágot látott, szurkolói kérdésekre adott válaszairól készült jegyzőkönyvből derült ki.

 

"Hatalmas ellentmondás van az ilyen történetek és aközött, hogy a valóságban mivel néznek szembe gazdasági szempontból a klubok általánosságban."

 

"Igaz, hogy számos klubhoz képest szerencsések vagyunk, amiért erős pénzügyi helyzettel rendelkezünk, de a vírus gazdasági hatásaira mi sem vagyunk immunisak."

 

"Azt mondanám, hogy amint látni fogjuk a krízisből kivezető utat és a relatív normalitás másik oldalát fogjuk majd élni, akkor természetesen az lesz a célunk, hogy továbbra is nagyon versenyképesek legyünk az átigazolási piacon."

 

A futball március közepén történt felfüggesztését megelőzően Ole Gunnar Solskjaer 11 mérkőzéses veretlenségi sorozatot produkált csapatával, így a United eséllyel pályázik a Bajnokok Ligája indulást érő helyek megszerzésére a bajnokságban.

 

Emellett a januárban 68 millió fontért Bruno Fernandessel megerősített együttes még harcban áll az FA-kupa és az Európa-liga trófeájának megszerzéséért is, amelyek az első kupák lehetnének a norvég manchesteri gyűjteményében.

 

 

"Ahogyan azt már korábban és többször is elmondtam - továbbra is elkötelezetten támogatjuk Ole-t abban, hogy trófeákat nyerjen" - tette hozzá Woodward.

 

"Klubként ez az alapcélunk."

 

A Premier League illetékesei pénteken tartanak majd tanácskozást abban a témában, hogy a futball zárt kapus körülmények között visszatérhet-e júniusban a pályákra, amennyiben a brit kormány következő, május 7-i ülésén ezt jóváhagyó intézkedéseket hoz.

 

A részletes tervezés a 'Project Restart' fedőnevű program alatt fut, Woodward pedig abban reménykedik, hogy a szezon folytatódni fog, annak ellenére, hogy Franciaország kedden arról döntött, hogy minden sporteseményt betilt szeptemberig.

 

A szurkolók nélküli mérkőzések megtartásáról így beszélt:

"Nem igazán vagyunk boldogok ennek a lehetőségétől, mivel a futballnak egyértelműen szüksége van a szurkolókra a stadionban ahhoz, hogy teljes értékű tudjon lenni, de a lakosság egészségügyi állapota most a legfontosabb - és ahogyan ezt már elmondtam, ez a Kormány döntésén múlik."

 

"Fontos, hogy visszatérjünk a pályára és befejezzük a szezont, amint azt biztonságos megtenni... azt látjuk, hogy néhány országban pozitív lépéseket tesznek ebbe az irányba, mint például Németországban."

 

"Az Egyesült Királyság szempontjából azonban még nagy a bizonytalanság ebben a tekintetben."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!