Pozitív teszt miatt elmaradt a Stoke elleni felkészülési meccs

A másodosztályú csapat menedzsere nem sokkal a kezdősípszó előtt tudta meg a hírt.


A két együttes a United carringtoni székhelyű pályáján találkozott volna, azonban az összecsapást már azelőtt le kellett fújni, hogy bármelyik fél labdába rúghatott volna. Röviddel a mérkőzés előtt derült ki, hogy az ellenfél edzője, Michael O’Neill koronavírussal fertőzött. A Unitednél állítják, senki sem került vele kapcsolatba, miután megérkeztek az edzőközpontba.

 

A Vörös Ördögök nagy elánnal készülnek a Premier League újraindulására, június 19-én Észak-Londonban tesznek látogatást, így miután a Fazekasoknak el kellett hagyniuk Carringtont, edzést tartottak.

 

O’Neillnak nem voltak tünetei, mikor tudomására jutott az információ.

 

 

"A klub megerősíti, hogy Michael O’Neill menedzser június 8-ai tesztje pozitív lett" – állt a Stoke City kiadott közleményében.

 

"O’Neill legutóbbi öt mintája negatív eredményt hozott. Az ilyenkor szokásos szabályok betartásával karanténba vonul, a játékosokkal és a stáb tagjaival pedig virtuális úton fogja tartani a kapcsolatot."

 

"Billy McKinlay másodedző veszi át a feladatait, a csapat pedig tovább folytatja a felkészülést a június 20-ai Reading elleni mérkőzéssel visszatérő Championship küzdelmeire."

 

Az utóbbi június 4-én és 5-én végzett teszteléskor nem találtak fertőzöttet a Premier League-ben résztvevőknél.

 

Ez volt a hatodik átfogó vizsgálat, és a második alkalom, amikor nem volt pozitivitást mutató eset, az előző 3 körben is mindössze csak 1 az 1000 fölötti mintából.

 

Az eddigi 6274 pedig szerencsére csak 13-szor hozott rossz hírt.

 

A 'Project Restart' szabályai szerint a vírus kimutatása esetén 14 napig nem térhet vissza a fertőzött, kivéve, ha 7 nap után negatív lesz és nincsenek tünetei.

 

A heti két tesztelést továbbra is folytatni fogják.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!