Beharangozó: Manchester United - Stoke City

Hetedik fordulójához érkezett a Premier League, a Vörös Ördögök pedig a csütörtöki nehezen kivívott gyõzelem után ismét az Old Traffordon lépnek pályára a Stoke City ellen.


Nem sok ideje volt kipihenni a csütörtöki Európa-liga mérkõzést Jose Mourinho csapatának, melyet végül 1-0 arányban nyertek meg a Vörös Ördögök a tizenegy emberrel védekezó ukrán Zorya csapata ellen. Vasárnap koradélután máris érkezik az Álmok Színházába a soron következõ ellenfél, aki nem más, mint a Stoke City csapata. 

 

Mark Hughes nem lehet elégedett játékosai eddigi teljesítményével, mivel a Fazekasok hat bajnokit követõen még nyeretlenek az idei kiírásban. Két döntetlen és négy vereség a csapat jelenlegi mérlege, a Vörös Ördögök célja pedig nem lehet más, mint a három pont begyûjtése a találkozón. 

 

Úgy tûnik, hogy Jose Mourinho valóban tartja azt az ígéretét, miszerint összes játékosára számít és lehetõség szerint próbál mindenkinek esélyt és játéklehetõséget biztosítani a különbözõ kupasorozatokban. Ennek egyik talán legmeglepõbb eredménye az, hogy a Vörös Ördögök elsõ számú csapatkapitánya, Wayne Rooney a Zorya elleni találkozón már másodjára találta magát a kispadon. Vajon a portugál menedzser vasárnap is hasonló sorsot szán a United legendájának?

 

Akik hiányozhatnak:

United: Jones (térdsérülés), Mkhitaryan (izomsérülés), Shaw (csípõsérülés) - Mkhitaryan és Shaw játékára van esély

Stoke: Afellay (térdsérülés), Butland (bokasérülés), Haugaard (bokasérülés), Ireland (lábtörés) - Haugaard játékára van esély

 

Érdekességek:

  • A Manchester United utoljára 40 évvel ezelõtt kapott ki hazai pályán a Stoke csapatától 1976 áprilisában.
  • A Fazekasok 43 alkalommal voltak vendégségben a Vörös Ördögöknél és csupán öt alkalommal tudták elhozni a három pontot.
  • A két csapat legutóbbi 16 találkozójából, melyen a United volt a házigazda 15 alkalommal a Vörös Ördögök diadalmaskodtak és egy döntetlen született.
  • A csütörtöki 1-0-s gyõzelem véget vetett egy öt mérkõzésbõl álló sorozatnak, mely mérkõzések alatt a United mindig kapott gólt (minden kiírást figyelembe véve).
  • A United abból a legutóbbi hét mérkõzésébõl, melyen Wayne Rooney nem volt a kezdõcsapatban ötször tudott nyerni.
  • A Stoke mellett még a Sunderland csapata mondhatja el magáról az idei bajnokságban, hogy nem tudtak még mérkõzést nyerni.
  • A Fazekasok utolsó 13 Premier League mérkõzésükbõl csupán egyszer tudtak gyõzni. (4D, 8V)
  • A Stoke és a Bournemouth szerezték az idei szezonban eddig a legkevesebb gólt hat mérkõzés alatt. Mindössze négy találatot jegyeznek külön-külön.
  • Az elmúlt 16 Premier League mérkõzésén a Stoke mindig kapott gólt.
  • A United nyolc alkalommal mérkõzött meg eddig a Premier League-ben a Stoke csapatával hazai pályán és mind a nyolc találkozót megnyerték a Vörös Ördögök. Ez azt is jelenti, hogy a United egyedül a Stoke City csapata ellen 100%-os hazai pályán, mióta az angol bajnokságot Premier League-nek nevezik.
  • Wayne Rooney legutolsó három Stoke elleni találkozóján négy gólt és két asszisztot jegyez.
  • Juan Mata nevéhez 82 gól köthetõ, mióta a spanyol Angliába igazolt a 2011/12-es szezonban. 41 találatot szerzett és ugyanennyi találatnak volt elõkészítõje is. Ezzel a mutatóval ugyanazon a szinten áll a statisztikák szerint, mint David Silva.
  • Jose Mourinho tavaly októberben négy mérkõzésen irányította korábbi csapatát a Premier League-ben és ebbõl a négy találkozóból három alkalommal vereséget szenvedett.
  • Az elmúlt években abból a hat csapatból, aki csupán két pontot tudott szerezni a bajnokságban hat fordulót követõen négy kiesett a szezon végén az elsõ osztályból (a Stoke jelenleg hat mérkõzést követõen két pontot szerzett a bajnokságban).

 

Egymás elleni statisztika:

Örökmérleg: 104 mérkõzés - 43 United gyõzelem, 33 döntetlen, 28 Stoke siker - gólarány: 159/123 a United javára

Premier League: 16 mérkõzés - 12 United gyõzelem, 2 döntetlen, 2 Stoke siker - gólarány: 35/13 a United javára

 

Legutóbbi öt bajnoki ebben a felállásban:

United - Stoke 3-0 (2016.02.02.)

Stoke - United 2-0 (2015.12.26.)

Stoke - United 1-1 (2015.01.01.)

United - Stoke 2-1 (2014.12.02.)

Stoke - United 2-1 (2014.02.01.)

 

A csapatok formája legutóbbi öt bajnokijukat tekintve:

United: GY, GY, V, V, GY

Stoke: V, V, V, V, D

 

A csapatok legeredményesebb góllövõi a bajnokságban:

United: Ibrahimovic 4 gól, Rashford 3 gól, Mata 2 gól

Stoke: Crouch 3 gól, Arnautovic 1 gól, Bardsley 1 gól

 

Premier League, 7. forduló

Manchester United (6) - Stoke City (19)

Old Trafford, 2016.10.02. 13:00

 

A mérkõzés játékvezetõje: Bobby Madley 

  • Madley bíró csupán öt találkozón fújta eddig a sípot a szezonban minden sorozatot figyelembe véve, ám így is kiosztott 27 sárga- és 1 piros lapot.

 

A United várható kezdõcsapata:

De Gea, Blind, Smalling(c), Bailly, Valencia, Pogba, Herrera, Martial, Mata, Rashford, Ibrahimovic

 

Fanatics tipp: 3-0

 

A mérkõzést élõben követhetitek a Fanatics TV streamjein, illetve a Spíler TV-n is.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!