Szép búcsút vehet Lingard

A United-nevelés valószínűleg távozik idén, egy esetleges EL-győzelem méltó búcsúajándék lehetne számára.


Jesse Lingard keserű szájízzel hagyta el az Old Trafford gyepét szerda este, miután a 14-es szám felvillant a cseretáblán.

 

"Élveztem a játékot" – válaszolta a különleges gólörömeiről elhíresült játékos, mikor a lecserélésével kapcsolatos érzéseiről kérdezték. "Mindig ott akarok lenni a csapatban, aznap pedig úgy éreztem, több van még bennem, de a menedzser így döntött, amit elfogadok."

 

Mivel Jesse az újraindulás óta mindössze 167 percet kapott, nem szorult rá feltétlenül a pihenőre, így Solskjaer döntése erősen megkérdőjelezhető.

 

Ha valamire, akkor játékidőre mindenképpen szüksége van az angolnak, hogy újra formába lendüljön és minden szituációban éles legyen. A csalódottság rá volt írva az arcára, mikor elfoglalta a helyét a déli lelátón félórával a meccs vége előtt.

 

"Kis srác kora óta ismerem őt, nagyszerű labdarúgó, remek személyiség lakozik benne" – magyarázta Solskjaer. "Tudja, mit várunk el tőle, és hogy mindenkor el kell fogadnia az edzői utasításokat. Meglepett volna, ha boldogan jön le a pályáról."

 

De Lingard vesszőfutása nem mostanában kezdődött. A LASK-meccset megelőző sajtótájékoztatón Ole mellett ő is ott ült. A norvég pozitívan reagált a játékosa jövőjét érintő kérdésre, ugyanakkor a 7 éves kora óta a Manchester United kötelékében álló sportoló szénája vitán felül kifelé áll az együttesből.

 

 

"Ha jól fut a szekere, egyértelműen van keresnivalója a csapatban" – mondta Paul Scholes. "Azonban finoman fogalmazva sem teljesített kifogástalanul az elmúlt időkben. Van-e tehát helye a United trófeákért harcba vonuló 11-ében? Nem hinném."

 

Csak meg kell nézni, mennyi lehetőséget kapott a Háromoroszlánosok 24-szeres válogatottja, különösen a kényszerszünet után. Az utolsó 9 Premier League-fordulóban 5 alkalommal a keretbe se fért be, és csak 2-szer szállhatott be a padról, így láthatóan nem szerepel Solskjaer tervei között.

 

Miután a jól bevált kezdő tizenegyen a fáradtság lett úrrá, Ole akkor sem vette őt számításba a rotáció során. Lingard korábban elismerte, gyenge szezonja volt az idei, formáját ráadásul személyes problémák is befolyásolták. Habár a United egykori akadémistájával együtt éreznek a klubnál, mindkét fél tudatában van annak, hogy a közös munka a végéhez közelít.

 

Az Európa-liga megnyeréséért folyó minitorna, amely Kölnben finisel, kevesek szerint szolgálhat utolsó szalmaszálként. Feltehetően 3 kitűnő fellépés sem tántorítaná el a gárdát attól, hogy megfelelő ajánlat esetén megváljon a szebb napokat is megélt szélsőtől.

 

Jövőjének sorsa kényes kérdés. Mikor Lingardhoz került a szó, csak annyit felelt, hogy a legjobbját próbálja nyújtani, hogy képes legyen bizonyítani. Ha tovább áll, nehéz lesz elszakadnia egymástól játékosnak és klubnak, mivel az edző kedveli őt, jelenléte pozitív hatással van az öltözőre, valamint gyerekkora óta itt rúgja a bőrt, viszont köztudott, maradása esetén nem sok babér teremne számára.

 

Solskjaer erős csapattal vág neki a németországi túrának, hogy felemelhesse első trófeáját a United menedzsereként, Lingard viszont nem illik bele hosszú távú elképzeléseibe, akinek eltökélt szándékai között most már nem csak a vezetés meggyőzése állhat, hanem a potenciális kérők táborának gyarapítása is.

 

Szerződése 2021 nyarán jár le, amelyet a Vörös Ördögök opciós joguk révén akár 1 évvel meg is toldhatnának, de mivel a keret más utakon kezd haladni, az új követelményeknek pedig aligha felelne meg Jesse, így valószínűsíthetően eligazol majd. Az EL-kaland inkább tökéletes búcsúnak bizonyulhat, mint egy második sansznak.


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!